Προεκλογικός πυρετός για τα ψηφοδέλτια στον ΣΥΡΙΖΑ

Πρόσωπα από ετερόκλητους πολιτικούς χώρους

Ολοήμερη συζήτηση, κατά την οποία θα συζητηθεί κυρίως η συμμετοχή στα ψηφοδέλτια βουλευτών, που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, τους ΑΝΕΛ και τη ΔΗΜΑΡ και είχαν ανεξαρτητοποιηθεί, καταψηφίζοντας μάλιστα στην προεδρική εκλογή θα πραγματοποιηθεί ανήμερα των Θεοφανείων στον ΣΥΡΙΖΑ.

Το πιθανότερο με βάση τα μέχρι στιγμή στοιχεία είναι ότι στα ψηφοδέλτια της Κουμουνδούρου θα ενταχθούν οι Οδυσσέας Βουδούρης και Θόδωρος Παραστατίδης.

Το ερώτημα που παραμένει είναι η υποψηφιότητα της Ραχήλ Μακρή, που προέρχεται από τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Κάτι ανάλογο ισχύει και για τους Μάρκο Μπόλαρη και την Θεοδωρα Τζάκρη,η συμμετοχή των οποίων θα εξαρτηθεί από τις θέσεις της αριστερής πτέρυγας.

Η ηγεσία θέλει και τους δυο στις λίστες και χει αποδεχθεί ότι στελέχη που είχαν περάσει από κυβερνητικές θέσεις στο παρελθόν δεν μπορεί να είναι σε μια κυβέρνηση της αριστεράς. Με αυτόν τον συμβιβασμό η συμμετοχή και των δυο, έστω με γκρίνιες φαίνεται θα εγκριθεί.

Ένα ακόμα πρόσωπο που προέρχεται από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, η Χρυσούλα Γιαταγάνα, αναμένεται να ενταχθεί κι εκείνη στα ψηφοδέλτια, ενώ αναμένεται να τεθεί και θέμα για την Ασημίνα Ξηροτύρη, που αποχώρησε από τη ΔΗΜΑΡ. Η κυρία Ξηροτύρη διατηρεί άριστες σχέσεις με την Κουμουνδούρου και ήταν θιασώτης της συνεργασίας των δυο κομμάτων. Οι περισσότεροι στον ΣΥΡΙΖΑ την θέλουν και είναι πιθανό να υπάρξει συμπόρευση και συμμετοχή της στα ψηφοδέλτια.

Ο Αλέξης Τσίπρας επιθυμεί και την ένταξη στις λίστες ενός ικανού αριθμού στελεχών της Κοινωνικής Συμφωνίας της Λούκας Κατσέλη. Στα τραπέζι έχουν πέσει πολλά ονόματα και μάλλον η πλειονότητα των ενδιαφερομένων θα ενταχθεί στα ψηφοδέλτια. Ανάμεσά τους είναι: η Μαρία Κυριακοπούλου στην Αχαΐα, η. Βούλα Τεκτονίδου στη Θεσσαλονίκη, ο Γιώργος Κασσάρας στα Δωδεκάνησα, η Φρόσω Σπυράκη στη Β Αθήνας και άλλοι.