Ανοίγει ο δρόμος για συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ με Κατσέλη, Τζάκρη, Μπόλαρη

Με την έγκριση της εισήγησης του Αλέξη Τσίπρα που περιελάμβανε μεταξύ άλλων και την πολιτική συμμαχιών, η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ολοκλήρωσε αργά το απόγευμα την συνεδρίασή της.

Η Αριστερή Πλατφόρμα, που κατά τη διάρκεια της συζήτησης είχε θέσει πολλές ενστάσεις για την συμμετοχή διαφόρων ανεξάρτητων βουλευτών ή πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ κυρίως, δεν έθεσε τελικά τη δική της τροπολογία σε ψηφοφορία και απείχε από την διαδικασία.

Επί της ουσίας, η υπερψήφιση της πρότασης Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή δίνει το πράσινο φως σε βουλευτές και πολιτικά πρόσωπα εκτός του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν γειτνιάσει εδώ και καιρό με την Κουμουνδούρου, όπως η Λούκα Κατσέλη, η Θεοδώρα Τζάκρη, ο Μάρκος Μπόλαρης και ενδεχομένως και η Μαριλίζα Ξεκογιαννακοπούλου, να ενταχθούν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές του 2015. Ασαφές παραμένει ακόμα τι θα συμβεί με τις δύο προερχόμενες από τους Ανεξάρτητους Έλληνες βουλευτές, Χρυσούλα Γιαταγάνα και Ραχήλ Μακρή, οι οποίες έχουν δηλώσει ανοιχτά την πρόθεσή τους να ενταχθούν στα ψηφοδέλτια της Κουμουνδούρου.

Η χρυσή τομή με την Αριστερή Πλατφόρμα, σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκε στην πρόταση να μην συμμετέχουν σε κυβέρνηση της Αριστεράς όσοι βρέθηκαν σε υπουργικούς θώκους από το 2009 και μετά.

Το θέμα των ψηφοδελτίων αναμένεται να κλείσει το επόμενο τριήμερο με τριβές, αλλά χωρίς σοβαρά προβλήματα, ανέφεραν κομματικές πηγές, που εκτιμούσαν ότι θα βρεθεί η χρυσή τομή και ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει από αυτή τη διαδικασία ενισχυμένος.