Βγαίνει μπροστά ο Σαμαράς στη μάχη με το ΣΥΡΙΖΑ

Αποφασισμένος να πάρει πάνω του την μάχη με το ΣΥΡΙΖΑ καθόλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου είναι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ωστόσο φαίνεται ότι αρκετοί βουλευτές του κόμματος διαφωνούν με τη στρατηγική του Μεγάρου Μαξίμου και την ακραία πόλωση.

Ο ίδιος άλλωστε όπως δείχνουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των δημοσκoπήσεων αποτελεί και το δυνατό χαρτί της κυβέρνησης, καθώς σε όλες τις δημοσκοπήσεις προηγείται με διαφορά έναντι του Αλέξη Τσίπρα στο ερώτημα "ποιον θεωρείται καταλληλότερο για πρωθυπουργό".

Το στίγμα της προεκλογικής περιόδου έδωσε για ακόμη μια φορά ο πρωθυπουργός στο πρωτοχρονιάτικό του μήνυμα. "Είμαι βέβαιος ότι η Πατρίδα μας έχει μπει σε ανοδική πορεία. Και πολύ σύντομα, όλο και περισσότεροι θα τη νιώθουν προσωπικά. Φτάνει να μείνουμε μονοιασμένοι, στο δρόμο της σταθερότητας και της Ανάπτυξης. Στο δρόμο που οδηγεί σε ένα καλύτερο αύριο. Που δεν γλιστράει πίσω στο χθες.

Πάνω απ' όλα εύχομαι στη χώρα μας ενότητα και σύνεση. Ώστε οι αγώνες του Έθνους να δικαιωθούν. Η κρίση να αποτελεί παρελθόν. Η αξιοπρέπεια, η τιμή και η προκοπή του λαού μας να μην απειλείται από κανένα. Και το χαμόγελο να μπει σε κάθε σπίτι το 2015" σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Η στρατηγική του Μεγάρου Μαξίμου έχει να κάνει με ένα έντονα πολωτικό κλίμα με χαρακτηριστικά "σκληρού ροκ" και συνεχείς επιθέσεις προς την Κουμουνδούρου. Μέχρι τις εκλογές ο πρωθυπουργός θα θέτει στον ελληνικό λαό συνεχώς το δίλημμα εκλογές και σταθερότητα ή χάος και ακυβερνησία, όπως άλλωστε έχει κάνει ουκ ολίγες φορές μέχρι τώρα.

Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι η τακτική αυτή αποδίδει καρπούς, κάτι που φαίνεται άλλωστε και από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις όπου υπάρχει μικρή μείωση της ψαλίδας μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και πιστεύουν ότι όσο θα φτάνουν οι εκλογές θα κλείνει ακόμη περισσότερο.

"Ο ΣΥΡΙΖΑ προβληματίζει τους πιστωτές"

Ενδεικτικά της στρατηγικής που ακολουθεί το κυβερνητικό στρατόπεδο είναι τα όσα δήλωσε σε συνέντευξή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

"Η ΝΔ τα τελευταία δυόμιση χρόνια δεν τα έκανε όλα τέλεια. Υπήρξαν αρρυθμίες, καθυστερήσεις και περιπτώσεις αδικαιολόγητης κωλυσιεργίας. Αυτό που, όμως, έκανε η ΝΔ και δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς είναι ότι τήρησε τις υποσχέσεις της, κράτησε τη χώρα στο ευρώ, διαφύλαξε τη συνέχεια και την ομαλότητα στο κράτος, πλήρωσε μισθούς και συντάξεις και έβαλε τη χώρα σε μια τροχιά σταθερής εξόδου από την κρίση" δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στην ημερήσια ομογενειακή εφημερίδα "Εθνικός Κήρυκας" της Νέας Υόρκης.

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε επίσης ότι "ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει απολύτως τίποτα για το πώς θα χρηματοδοτήσει την οικονομία. Αυτό είναι που φοβίζει. Αυτό είναι που προβληματίζει τους πιστωτές μας, αλλά πρέπει να βάλει και σε σκέψεις τον ελληνικό λαό".