Σαμαράς: Είναι μειοψηφία και σέρνουν τη χώρα σε εκλογές

"Την Κυριακή 25 Ιανουαρίου οι εκλογές"

Σε δραματικό τόνο ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε και τον χρόνο των εκλογών.

"Σήμερα είχαμε την τελευταία ψηφοφορία, κάναμε ότι μπορούσαμε για να εκλεγεί Πρόεδρος και να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές. Οι περισσότεροι ανεξάρτητοι βουλευτές άκουσαν τη φωνή της λογικής και του εθνικού συμφέροντος. Δυστυχώς μια μειοψηφία 132 βουλευτών μέσα στους οποίους συναθροίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χρυσή Αυγή", είπε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε:

"Όσοι καταψήφισαν φέρουν ακέραια την ευθύνη. Αυτό που δεν έκανε η Βουλή είναι ώρα να το κάνει ο ίδιος ο λαός. Να διώξει δηλαδή την αβεβαιότητα και να μείνουμε στη σταθερότητα ώστε να φύγουμε από τα Μνημόνια".

Ο πρωθυπουργός αποκάλυψε και το χρόνο των εκλογών που όπως είπες θα είναι η Κυριακή 25 Ιανουαρίου.

"Δεν πρόκειται ο ίδιος ο λαός να αφήσει να επιστρέψουμε στην κρίση. Αύριο θα πάω στον Πρόεδρο της Δημορκατίας και θα ζητήσω εκλογές το συντομότερο δυνατόν την Κυριακή στις 25 Ιανουαρίου", είπε ο κ. Σαμαράς και συμπλήρωσε:

"Φτάσαμε πολύ κοντά στην οριστική έξοδο από την κρίση. Είμαι εδώ για να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να θέσει σε κίνδυνο τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη. Ο λαός θα μάθει όλη την αλήθεια στην πιο καθοριστική εκλογική αναμέτρηση των τελευταίων δεκαετιών. Για το ποια συμφέροντα εξυπηρετούν όσοι βάζουν την Ελλάδα σε περιπέτειες".

Όχι σε εκλογικούς εκβιασμούς και τρομοκρατία. Αλήθεια και ευθύνη. Αλήθεια προς τον κόσμο και ευθύνη στο εθνικό συμφέρον", κατέληξε ο κ. Σαμαράς.