Λαζόπουλος και Κιμούλης παίζουν για το Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ

Πασοκογενείς και πρώην ΑΝΕΛ στο επίκεντρο

Στη σκιά του ναυαγίου με τη ΔΗΜΑΡ και τον Φώτη Κουβέλη, αλλά με τον αέρα της πρωτιάς, συνεδριάζει - τελικά αύριο - η κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να αποφασίσει ποιους θα συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια αλλά και ποιοι θα μείνουν έξω.

Υπάρχουν 50 θέσεις και ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει ποιος θα τις πάρει. Πάντως η απομάκρυνση της συνεργασίας με τον Φώτη Κουβέλη ικανοποίησε μεγάλο μέρος του ΣΥΡΙΖΑ και φαίνεται ότι θα υπάρξουν υποχωρήσεις.

Όπως δείχνουν οι μέχρι στιγμής πληροφορίες κοντά στις λίστες είναι η Λούκα Κατσέλη αλλά και οι κ.κ. Οδ. Βουδούρης και Θ. Παραστατίδης, παρά την άρνηση του Μανώλη Γλέζου για τη στάση που τήρησαν στο θέμα Χαϊκάλη.

Μία θέση διεκδικούν η Θεοδώρα Τζάκρη και ο Μάρκος Μπόλαρης.

Αντιδράσεις υπάρχουν στο ΣΥΡΙΖΑ για τις Ραχήλ Μακρή και Χρυσούλα Γιαταγάνα, που προέρχονται από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και συμπορεύτηκαν με τον ΣΥΡΙΖΑ σε αρκετά θέματα το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Το σαββατοκύριακο θα συνέλθει και το διαρκές συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να διαμορφωθεί το κυβερνητικό πρόγραμμα, στη βάση των εξαγγελιών της ΔΕΘ. 

Για το ψηφοδέλτιο επικρατείας πληροφορίες λένε ότι συζητείται το όνομα του Καθηγητή Πανεπιστήμιου Κώστα Βεργόπουλου, του Γ. Βαρουφάκη, του ηθοποιού Γιώργου Κιμούλη και του Λάκη Λαζόπουλου.