Α. Λοβέρδος: Δεν μπορεί το σημερινό ΠΑΣΟΚ να δώσει ελπίδα

Δεν μπορεί να εμπνεύσει ελπίδα και εμπιστοσύνη στον κόσμο το ΠΑΣΟΚ με τα σημερινά δεδομένα, τονίζει σε συνέντευξή του στο περιοδικό “Επίκαιρα” ο Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ ουσιαστικά βάζει θέμα ηγεσίας του κόμματος, αν και αποφεύγει να το εκφράσει ξεκάθαρα.

Σε ερώτηση για το αν το ΠΑΣΟΚ μπορεί να δώσει ελπίδα στον κόσμο, ο κ. Λοβέρδος απαντά: “Όχι, όπως είναι σήμερα. Κι αυτό γιατί πολιτικά, πέραν της ιστορίας και της συνεισφοράς του από το χώρο της Κεντροαριστεράς, δεν λέει σήμερα τίποτε. Δεν ανοίγει κανένα μέτωπο. Απορροφήθηκε στη μάχη υπέρ της χώρας μας, χωρίς όμως να μπορεί να συνδυάζει το δημοσιονομικό εξορθολογισμό με τον αγώνα για την οικονομία, την ανάπτυξη, τον πολίτη, τη φτώχεια. Και σήμερα, μετά τις εκλογές, στερείται πλήρως στρατηγικής και τακτικής”.

Τονίζει ακόμα ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είχε ξεκάθαρο πολιτικό στίγμα ούτε επί ηγεσίας Γ. Παπανδρέου, αλλά ούτε και σήμερα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εμπνεύσει εμπιστοσύνη στο λαό.

Σε ερώτηση για το κατά πόσον θέτει θέμα ηγεσίας του κόμματος, σημειώνει: “Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αλλάξει. Ήδη χάνει χρόνο. Οι αλλαγές δεν μπορεί να είναι συμβατικές. Αν δεν αλλάξουν τα πράγματα ο καθένας υποχρεούται να κάνει τις επιλογές του. Μείναμε 26 Βουλευτές, χάσαμε επτά Βουλευτές μέσα σε μία μέρα, και στις δημοσκοπήσεις είμαστε σε ποσοστά που οδηγούν στην απαξίωση. Κι ορισμένοι γελούν από αμηχανία και κάνουν σχέδια πάνω στα συντρίμμια. Αλλαγές, λοιπόν, παντού, αλλά και όλα στην ώρα τους".

Για την κυβέρνηση Σαμαρά εκτιμά ότι δε θα αντέξει για πολύ, καθώς “θα απονομιμοποιηθεί ραγδαία”, ενώ ερωτηθείς αν θα δεχόταν να αναλάβει κάποιο υπουργείο σχολιάζει αυστηρά: “Σπεύδω να πω, για μία ακόμη φορά, πως δεν θα συμμετάσχω στην κυβέρνηση. Και δεν επιτρέπω σε κανέναν, μα σε κανέναν, να διαχειρίζεται το όνομά μου".