Νέες περικοπές στις δαπάνες των βουλευτών

Σημαντικές περικοπές στις βουλευτικές δαπάνες από την 1η Ιανουαρίου του 2013 ανακοίνωσε στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ενώ μειώσεις θα γίνουν και στις υπερωρίες και τις δαπάνες κίνησης των υπαλλήλων της Βουλής.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Μεϊμαράκης, σε ποσοστό 20% έως 25% περικόπτονται όλα τα καταβαλλόμενα ποσά για την κάλυψη δαπανών των βουλευτών, που περιλαμβάνουν δαπάνες κίνησης, δαπάνες εξοπλισμού γραφείου, ταχυδρομικές και τηλεφωνικές ατέλειες.

Ακόμα, κατά 50% περικόπτεται η αποζημίωση των βουλευτών για τη συμμετοχή τους σε συνεδριάσεις των επιτροπών της Βουλής, και διαμορφώνεται στα 75 ευρώ, αντί για 150, ενώ στον προϋπολογισμό του 2013 προβλεπόταν μικρότερη μείωση, στα 105 ευρώ. Μειώνονται ακόμα κατά 35% (αντί για 40% όπως αναφερόταν στον προϋπολογισμό) οι αποδοχές των συνεργατών των βουλευτών.

Μειώσεις θα υπάρξουν και στις υπερωρίες και τις δαπάνες κίνησης των υπαλλήλων της Βουλής, όπως τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης, με το ποσοστό των μειώσεων να παραμένει υπό συζήτηση.