Δείτε γιατί αρθρογράφος της La Repubblica θα ψήφιζε Τσίπρα

«Σε δημοψήφισμα για την ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά μπορεί να μετατραπούν οι ψηφοφορίες για την εκλογή νέου προέδρου της Δημοκρατίας», σημειώνει σε σημερινό της άρθρο για την Ελλάδα η ιταλική εφημερίδα «La Repubblica».

«Χωρίς την επίτευξη συμφωνίας η Βουλή θα διαλυθεί και η χώρα θα επιστρέψει στις κάλπες μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου. Στην πρώτη θέση των δημοσκοπήσεων βρίσκεται η ριζοσπαστική αριστερά του Αλέξη Τσίπρα, η οποία δεν ζητά, πλέον, την έξοδο από το ευρώ, αλλά θέλει να επαναδιαπραγματευθεί τις βοήθειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Ελλάδα», προσθέτει η εφημερίδα.

Ο αρθρογράφος, Μικέλε Σέρρα, αναφέρει μάλιστα στο σχόλιό του αφιερωμένο στην χώρα μας: «αν ήμουν Έλληνας, η ιδέα ότι "οι αγορές" αντιμετωπίζουν με τρόμο την ενδεχόμενη νίκη του Αλέξη Τσίπρα, θα με ωθούσε να τον ψηφίσω. Έτσι, τουλάχιστον για να δοκιμάσω. 'Η, αν προτιμάτε, για να το διακινδυνεύσω».

«Ο κεκαλυμμένος εκβιασμός που η χρηματιστική οικονομία ασκεί επί της πολιτικής, είναι ήδη πολύ συζητήσιμος σε περιόδους ευημερίας. Αλλά σε περιόδους ισχνών αγελάδων, εκτός από αμφισβητήσιμος, γίνεται και εύθραυστος, διότι όταν κανείς δεν έχει τίποτα να χάσει, η ανατροπή των όποιων κανόνων και δεδομένων, προκαλεί λιγότερο φόβο», προσθέτει ο ίδιος.