Αθανασίου: Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει “βραχιολάκια”, αλλά δεν τα ψήφισε!

Ως απόδειξη πως η Βουλή μπορεί να ομονοεί όταν επικρατεί σύνεση παρουσιάζει με δήλωσή του την ομόφωνη αποδοχή και υπερψήφιση της πρότασης της κυβέρνησης για το ζήτημα της φοίτησης των κρατουμένων ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, εκφράζοντας την ελπίδα πως αυτό μπορεί να γίνει και για σπουδαιότερα ζητήματα για τη λειτουργία του πολιτεύματος, όπως η αναθεώρηση του Συντάγματος και η εκλογή του Πρόεδρου της Δημοκρατίας.

Απαντώντας στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, που κάνει λόγο για “ανάλγητη στάση της κυβέρνησης”, ο κ. Αθανασίου σχολιάζει πως η υποκρισία και ο καιροσκοπισμός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει όρια. “Κι’ αυτό διότι η διέξοδος που δόθηκε με την τροπολογία μας, στο πρόβλημα της φοίτησης των κρατουμένων, στηρίζεται στο νομοθέτημα για την ηλεκτρονική επιτήρηση (βραχιολάκια) των κρατουμένων, νομοθέτημα το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ψήφισε”, εξηγεί.

“Άλλωστε, ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι χθες βράδυ δεν είχε πρόταση για λύση στο ζήτημα των κρατουμένων φοιτητών και για τριάντα (30) ημέρες επιδίδετο σε ανούσιες ασκήσεις εντυπωσιασμού, με μόνο μέλημά του την πρόκληση αναστάτωσης και αναταραχής, σταθερό, εξάλλου, γνώρισμά του. Αυτό και αν δεν είναι αναλγησία!”, επισημαίνει εξάλλου ο υπουργός Δικαιοσύνης.