Τσίπρας: Αναμενόμενη η επίσπευση της προεδρικής εκλογής

"Έχουν μεγάλη διαφορά για να βρουν τους 180 για αυτό ξεκινούν από τώρα τη διαδικασία", σχολιάζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

“Αναμενόμενη” χαρακτήρισε την απόφαση της κυβέρνησης να επισπεύσει τη διαδικασία της προεδρικής εκλογής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μόλις πληροφορήθηκε τις ανακοινώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε πως υπάρχει μεγάλη απόσταση από τον αριθμό των 180 βουλευτών που χρειάζεται η κυβέρνηση, και για το λόγο αυτό επισπεύδεται η διαδικασία.

Τα σχόλια αυτά του Αλέξη Τσίπρα έγιναν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των εφημερίδων “Αυγή” και “Εποχή”, στη μνήμη του ιστορικού στελέχους της αριστεράς Γιάννη Μπανιά.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως η συνεισφορά του Γιάννη Μπανιά στην ενότητα της αριστεράς ήταν ουσιαστική, ενώ υπογράμμισε το κενό που έχει αφήσει ο Γιάννης Μπανιάς, υπογραμμίζοντας την προσφορά που θα είχε στην σημερινή δύσκολη συγκυρία.

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει πιο δύσκολα, πιο σύνθετα διλήμματα, καθώς όσο πλησιάζει τη μεγάλη ανατροπή, τόσο θα έρχεται αντιμέτωπος με νέα στοιχήματα. Σήμερα ο στόχος είναι η εκλογική νίκη, επεσήμανε, αύριο θα είναι μια σκληρή διαπραγμάτευση για την απεμπλοκή της χώρας από την πολιτική της λιτότητας.

Αυτήν την ώρα στα γραφεία της Κουμουνδούρου βρίσκεται σε εξέλιξη έκτακτη σύσκεψη για την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στις πολιτικές εξελίξεις και τις μελλοντικές ενέργειες του κόμματος.