Κουβέλης: Δε βλέπω να βρίσκουν τους 180…

Η Δημοκρατική Αριστερά δεν ψηφίζει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αφού δεν εξασφαλίζεται η πολιτική συναίνεση, τονίζει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ

“Δε βλέπω να προκύπτει ο αριθμός των 180”, εκτίμησε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, αναφορικά με τις συζητήσεις για την προεδρική εκλογή, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM.

Ο κ. Κουβέλης τόνισε, εξάλλου, ότι από την ώρα που δεν εξασφαλίζεται η πολιτική συναίνεση, δεν θα ψηφίσει η ΔΗΜΑΡ για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς η συναίνεση είναι αναγκαίο στοιχείο για την εκλογή του.

Εκτίμησε, εξάλλου, ότι πάρα πολύ δύσκολα θα υπάρξει η οποιαδήποτε συμφωνία με τους δανειστές τις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες, ασχέτως αν αυτή θα ονομάζεται “μνημόνιο” ή όχι, και ότι μπορεί η κυβέρνηση να πάει σε εκλογές με ανοιχτή την υπόθεση της διαπραγμάτευσης και σε κόντρα με την τρόικα, επειδή -όπως είπε- μια νέα συμφωνία, αν έχει νέα μέτρα και επαχθή, αυτό θα αποτελέσει ένα περαιτέρω αποδυνάμωμα της κυβέρνησης και ειδικότερα της ΝΔ.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υποστήριξε ότι δεν είναι πιθανό το ενδεχόμενο μετεκλογικά να προχωρήσει σενάριο του μεγάλου συνασπισμού, όπως στη Γερμανία, σημειώνοντας πως εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δε συγκεντρώσει τα ποσοστά που ο ίδιος διεκδικεί θα έχουμε ενδιάμεσα σχήματα, είτε υπηρεσιακές κυβερνήσεις, είτε εν μέρει κυβερνήσεις ειδικού εθνικού σκοπού.