Λαφαζάνης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εκβιάζεται και δεν πρόκειται να κάνει πίσω

Γράφει ο Βαγγέλης Τριάντης

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει μέσω του news.gr, o βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και το τελεσίγραφο που φέρεται να έχει θέση η τρόικα στην ελληνική κυβέρνηση μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου.

Ο κ. Λαφαζάνης τονίζει χαρακτηριστικά ότι "τελεσίγραφα στέλνει η τρόικα σε αυτούς που ξέρει εκ των προτέρων ότι μπορεί να εκβιαστούν και να υποκύψουν", αφήνοντας σαφείς αιχμές για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης.

Επιπλέον, ο κ. Λαφαζάνης δεν αφήνει κανέναν περιθώριο παρερμηνείας σχετικά με την τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ στο κάδρο της συναίνεσης που επιχειρούν κυβερνητικά στελέχη το τελευταίο χρονικό διάστημα.

"Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εκβιάζεται και δεν πρόκειται να κάνει πίσω, αντίθετα θα εφαρμόσει πλήρως και με συνέπεια το προοδευτικό του πρόγραμμα", σημειώνει στο news.gr, o κ. Λαφαζάνης.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt, η οποία επικαλείται πηγές της σε Βρυξέλλες, Βερολίνο και Αθήνα, η τρόικα φέρεται να εξετάζει το σενάριο
διακοπής της παροχής ρευστότητας προς την Ελλάδα στις 14 Δεκεμβρίου, εάν δεν επέλθει συμφωνία. Πρόκειται για την ημερομηνία κατά την οποία λήγει το τελεσίγραφο που έχει θέσει η τρόικα στην ελληνική κυβέρνηση .

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα το σενάριο περιλαμβάνει ακόμη και διακοπή της ροής ρευστότητας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, προς τις ελληνικές τράπεζες.