Μοχλός πίεσης για την εκλογή πρόεδρου το “ναυάγιο” με τρόικα

Στην Κουμουνδούρου υποστηρίζουν ότι η τρόικα δεν ζήτησε την υπογραφή του ΣΥΡΙΖΑ

Την εκτίμηση πως η κυβέρνηση δεν μπορεί παρά να συμφωνήσει σε όλα με την τρόικα ως προς την παράταση του μνημονίου, εκφράζουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Κουμουνδούρου αντιλαμβάνονται την κυβερνητική προσπάθεια επικοινωνιακής διαχείρισης του νέου φιάσκου, χρεώνοντας την αποτυχία των διαπραγματεύσεων στη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και εκτιμούν πως η κυβέρνηση επιχειρεί να συνδέσει το "ναυάγιο" με την προεδρική εκλογή, ώστε να ασκήσει πίεση στους αναποφάσιστους βουλευτές.

Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε χθες Τετάρτη πως "η κυβέρνηση επιχειρεί να παρουσιάσει τον ΣΥΡΙΖΑ ως βασικό υπαίτιο της εμπλοκής με την τρόικα και του τέλους της αφήγησης για έξοδο από το μνημόνιο, ώστε να διασκεδάσει όσο γίνεται τις εντυπώσεις και να δικαιολογήσει την δεδομένη παράταση του μνημονίου με κάτω τα χέρια".

Η άποψη αυτή ενισχύεται, λένε στην Κουμουνδούρου, από τις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού και της κυβερνητικής εκπροσώπου, περί στάσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης που εντείνει την πολιτική ρευστότητα και βοηθάει την τρόικα.

Στην Κουμουνδούρου πάντως υποστηρίζουν ότι η τρόικα δεν ζήτησε την υπογραφή του ΣΥΡΙΖΑ για να επέλθει συμφωνία.