Στον ΣΥΡΙΖΑ χρεώνει τη δυσκολία της διαπραγμάτευσης και ο Γ. Κουμουτσάκος

Παρέμβαση, με αφορμή τη δυσκολία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, πραγματοποίησε ο πρώην υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος καταλογίζει ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά το ρεπορτάζ του news.gr περί προσπαθειών από την πλευρά τόσο της κυβέρνησης, όσο και της τρόικας, ώστε να βάλουν στο κάδρο τω διαπραγματεύσεων το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε μιλώντας στο Βήμα Fm ότι "η αβεβαιότητα που παράγει ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί στη σκλήρυνση της τρόικας" και πρόσθεσε ότι φτάσαμε σε αυτήν την κατάσταση "διότι η ελληνική πλευρά υφίσταται δύο πιέσεις. Η μία είναι εσωτερική, με τη στάση της αντιπολίτευσης που παράγει αστάθεια και αβεβαιότητα, μη προβλεψιμότητα εξελίξεων και την άτοπη, το λιγότερο, θέση της στο θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας". 

"Η αβεβαιότητα των πολιτικών εξελίξεων στη χώρα, για το πώς θα εξελιχθεί το πρόγραμμα, σκληραίνει ακόμη περισσότερο τη στάση της τρόικας και τις παράλογες απαιτήσεις της. Σ' αυτήν την περίοδο, είναι ένα ανατροφοδοτούμενο σύστημα: η αβεβαιότητα που παράγει ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί στη σκλήρυνση της τρόικας. Και η σκλήρυνση της τρόικας οδηγεί και στο άτοπο και θεσμικά και πολιτικά απαράδεκτο της θέσης του ΣΥΡΙΖΑ για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας", πρόσθεσε.