Άδωνις-Μηταράκης κατά Καμμένου: “Δημιουργεί κλίμα εκφοβισμού”

"Πολιτικοί" είναι οι λόγοι που τα ονόματα τους ήρθαν στο προσκήνιο, είπαν σε δηλώσεις τους οι Άδωνις Γεωργιάδης και Νότης Μηταράκης, αμέσως μετά την κατάθεσή τους στον εισαγγελέα Εφετών, Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο, στον οποίο προσήλθαν αυτοβούλως προκειμένου να καταθέσουν στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται για τα περί ενδεχόμενης δωροδοκίας βουλευτών εν όψει της προεδρικής εκλογής.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε λόγο για "συνεχιζόμενη περιφορά λάσπης" από τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο, και τη βουλευτή Σταυρούλα Ξουλίδου, επισημαίνοντας ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο κ. Μηταράκης δεν έχουν καμία εμπλοκή στην υπόθεση.

"Η γνωριμία μου με τον Σούκουρη ήταν γνωριμία δέκα λεπτών. Έχω δει αυτόν τον άνθρωπο όπως βλέπω εκατοντάδες ανθρώπους", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στους δημοσιογράφους,  υπογραμμίζοντας ότι "μας ενέπλεξαν για πολιτικούς λόγους. Είναι προσπάθεια του Καμμένου, αν τολμήσουν βουλευτές να ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να έχουν τη ρετσινιά".

Από την πλευρά του ο Νότης Μηταράκης χαρακτήρισε απαράδεκτη την εμπλοκή του ονόματος του λέγοντας ότι “πρόκειται για άθλια υπόθεση", τονίζοντας πως "ο κ. Σούκουρης δεν υπήρξε ποτέ συνεργάτης μου", ενώ απέδωσε όλη την υπόθεση σε προσπάθεια εκφοβισμού βουλευτών για να μη ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας. "Ο κ. Καμμένος αδιαφορεί για το μέλλον της χώρας. Το πρόβλημα δεν είναι τα δήθεν 3 εκατομμύρια ευρώ, αλλά το 3% των δημοσκοπήσεων", είπε ο κ. Μηταράκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Άδωνις Γεωργιάδης κατέθεσε στον εισαγγελέα ότι είδε τον Σούκουρη  μια φορά.  Του έστειλε, όπως είπε, στις 21/8 μήνυμα μέσω Facebook, στο οποίο κατηγορούσε την κυβέρνηση για θέματα συντάξεων Βορειοηπειρωτών, αλλά και για την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας. Μέσω της γραμματέως του, φέρεται να είπε στον εισαγγγελέα, κλείστηκε ένα ραντεβού και λίγες μέρες αργότερα συναντήθηκαν για δέκα λεπτά στο γραφείο του, όπου επανέλαβε τις αναφορές του.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, ο Σούκουρης για περίπου ένα μήνα του έστελνε μηνύματα και σε ένα από αυτά εκείνος του απάντησε "πηγαίνετε όλοι στο ΣΥΡΙΖΑ".

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νότης Μηταράκης καταθέτοντας στον εισαγγελέα είπε πως το 2012 είχε μια συνάντηση στο γραφείο του με τον Γ. Σούκουρη, την οποία του θύμισε η γραμματέας του. Θέμα της συνάντησης ήταν μια προσωπική υπόθεση του κ. Σούκουρη, στην οποία, όπως είπε ο κ. Μηταράκης, δεν μπόρεσε να τον βοηθήσει. Από τότε του έστελνε μηνύματα μέσω Facebook. 

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση διερευνάται εκ νέου με αφορμή τις πρόσφατες καταγγελίες της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Σταυρούλας Ξουλίδου, για απόπειρα εξαγοράς της ενόψει της προεδρικής εκλογής από "γαλάζιο στέλεχος".

Οι κ.κ. Γεωργιάδης και Μηταράκης προσήλθαν αυτοβούλως στον εισαγγελέα έπειτα και από τις αναφορές του Πάνου Καμμένου ότι αμφότεροι είχαν διαδραματίσει συγκεκριμένο ρόλο κατά την επιχείριση προσέγγισης, μέσω Facebook, από τον Γ. Σούκουρη στην κ. Ξουλίδου, προκειμένου να τη "λαδώσει" με 3 εκατ. ευρώ ώστε να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται βούλευμα για την άρση του απορρήτου των μηνυμάτων των εμπλεκόμενων προσώπων  στο Facebook.

Επίσης, με ενδιαφέρον αναμένεται και η κατάθεση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο οποίος θα περάσει για δεύτερη φορά τα επόμενα 24ωρα την πόρτα του εισαγγελέα.