Θοδωράκης: Το Ποτάμι, δίαυλος για να δημιουργηθεί η εθνική Ελλάδος

Για διγλωσσία του ΣΥΡΙΖΑ μετά το "Βατερλό των στελεχών του στον Τάμεση" μίλησε στο Mega ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος θεοδωράκης. Ο κ. Θεοδωράκης διερωτήθηκε γιατί ο Αλέξης Τσίπρας δηλώνει στο εξωτερικό πως θα συνεργαστεί με το Ποτάμι και στο εσωτερικό πως θα συνεργαστεί με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, επιχειρώντας να συγκινήσει, όπως είπε ο κ. Θεοδωράκης, ένα πιο λαϊκίστικο κοινό, ενώ ανέφερε ότι "οι σοβαροί αριστεροί εύχονται να μην είναι αυτοδύναμος ο ΣΥΡΙΖΑ".

Μιλώντας για την προ ημερών συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι πραγματοποιήθηκε μια ειλικρινής συζήτηση. Ο ίδιος καταλόγισε στην κυβέρνηση ευθύνες για τους χειρισμούς που τους τελευταίους μήνες οδήγησαν στην άνοδο των spreads, είπε όμως πως δεν θέλει να πέσει η κυβέρνηση Σαμαρά, παρά να αλλάξει. Ο Σταύρος Θεοδωράκης επανέλαβε την πρότασή του να γίνουν εκλογές τον Νοέμβριο και όχι το καλοκαίρι για να μην διαταραχθεί η τουριστική περίοδος.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού στηλίτευσε για μια ακόμη φορά την αδυναμία συνεννόησης ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, και επεσήμανε πως η λύση για τη χώρα είναι μπουν στον χώρο της πολιτικής νέοι άνθρωποι. "Το Ποτάμι" είπε, "δεν είναι εξαμενή κυβερνητικών στελεχών, αλλά δίαυλος για να δημιουργηθεί μια εθνική Ελλάδος".

Ερωτηθείς σχετικά με την πρότασή του να τοποθετηθούν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε κρίσιμα υπουργεία, ο Σταύρος Θεοδωράκης απάντησε: "Οι δικές μας κυβερνήσεις δεν θα έχουν αναπληρωτές υπουργούς. Οι δικές τους κυβερνήσεις πρέπει να έχουν αναπληρωτές υπουργούς για να προσέχει ο ένας τον άλλον. Το δικό μας κυβερνητικό πρόγραμμα λέει ότι δεν υπάρχουν αναπληρωτές υπουργοί, δεν υπάρχουν καν υφυπουργοί. Θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρχει ένα σφιχτό κυβερνητικό σχήμα με 30 τομείς, που ένα πρόσωπο θα έχει την ευθύνη".