Σταθάκης: Να εκλεγεί Πρόεδρος και να πάμε σε εκλογές την… άνοιξη

Την πεποίθησή του ότι πρέπει να οριστεί ημερομηνία διεξαγωγής εθνικών εκλογών, ανεξάρτητα από το αν θα συγκεντρωθούν ή όχι 180 βουλευτές ώστε να εκλέξουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εξέφρασε μιλώντας στον Real FM ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης.

«Φαντάζομαι ότι ανεξάρτητα από το εάν υπάρχουν ή δεν υπάρχουν, αν θα βρεθούν ή όχι οι 180, νομίζω ότι η κυβέρνηση πρέπει να πάρει την απόφαση να οριοθετήσει τις εκλογές και να έρθει σε μία συμφωνία η οποία θα ορίζει την ημέρα των εκλογών και θα απεμπλέκει το πρόβλημα αυτό από την εκλογή Προέδρου», σημείωσε χαρακτηριστικά ενώ οριοθέτησε χρονικά την πολιτική πρωτοβουλία της διεξαγωγής των εκλογών την άνοιξη.

Στην παρατήρηση του δημοσιογράφου Νίκου Χατζηνικολάου ότι τα όσα λέει ο κ. Σταθάκης προσομοιάζουν με την πρότασή του για προσδιορισμό ημερομηνίας εκλογών 2-3 μήνες μετά την προεδρική εκλογή και επιλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας από κοινού από κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής απάντησε: «Νομίζω ότι είναι πολύ κοντά σε μία συναινετική λύση η οποία θα απεμπλέξει το σύστημα, θα διευκολύνει, θα δώσει πολιτική διέξοδο, οι πολίτες θα επιλέξουν μια κυβέρνηση με σαφές πρόγραμμα και θα δώσει λύση στο πολιτικό αδιέξοδο που υπάρχει αυτή τη στιγμή».

«Την άνοιξη τέλος πάντων, λίγο πριν, λίγο μετά δεν έχει σημασία. Σημασία έχει να υπάρξει αυτή η αίσθηση ότι πάμε σε εκλογές, συμφωνούμε πότε θα γίνουν εκλογές και να απεμπλακεί το πρόβλημα από αυτή τη διαδικασία η οποία μπορεί να διεκδικήσει τεράστια φθορά και στην κυβέρνηση».

Σε νεότερη δήλωσή του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι "η δήλωσή μου στην πρωινή συνέντευξη αφορά στην αναγκαιότητα η κυβέρνηση να συναινέσει στη διενέργεια βουλευτικών εκλογών την άνοιξη". Η εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, προσθέτει ο κ. Σταθάκης, μπορεί μόνο τότε να προκύψει με συναινετικές διαδικασίες, με βάση τους νέους πραγματικούς πολιτικούς συσχετισμούς.