Αίρεται η ασυλία Κακλαμάνη, Κασσή και Παναγιώταρου

Την άρση της ασυλίας της ασυλίας τριών βουλευτών αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής, έπειτα από ονομαστική ψηφοφορία.

Πρόκειται για τους βουλευτές της ΝΔ, Νικήτα Κακλαμάνη, του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Κασσή και της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρου. Αντίθετα δεν ήρθη η ασυλία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Σταθά.

Στην ονομαστική ψηφοφορία συμμετείχαν 179 Βουλευτές και τα αποτελέσματα ήταν:

Για τον Νικήτα Κακλαμάνη, η υπόθεση του οποίου αφορά παραβίαση περιβαλλοντικών όρων κατά τη θητεία του ως δήμαρχος Αθηναίων ψήφισαν "ναι" 135 βουλευτές, "όχι" 33 και 11 "παρών".

Για τον Μιχάλη Κασσή, ο οποίος έχει μηνυθεί για εργατικό ατύχημα το διάστημα που ήταν πρόεδρος Συνεταιρισμού, ψήφισαν: "ναι" 136, "όχι" 32, ένας "παρών" και ένας "λευκό".

Η Βουλή αποφάσισε την άρση ασυλίας του Ηλία Παναγιώταρου για δύο υποθέσεις. Στην πρώτη υπόθεσή του, που αφορά μήνυση που έχει καταθέσει εναντίον του ο πρώην νομάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, για συκοφαντική δυσφήμιση, υπέρ ψήφισαν 170, κατά 6 και ένας "παρών". Για τη δεύτερη, που σχετίζεται με επίθεση εναντίον μετανάστη, "ναι" ψήφισαν 178, ενώ ένα ψηφοδέλτιο ήταν άκυρο.

Για τον Γιάννη Σταθά, η υπόθεση του οποίου αφορά κινητοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ κατά της αύξησης των διοδίων στην οποία συμμετείχε, η Ολομέλεια απέρριψε την άρση ασυλίας του με 164 ψήφους κατά, έναντι 13 ψήφων υπέρ, ένα λευκό και ένα "παρών".