Τσίπρας: Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δε θα δεχθεί προαπαιτούμενα

“Εκλογές λύτρωσης και αλλαγής” ζήτησε για μία ακόμα φορά, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας πως η χώρα μπορεί να αλλάξει πορεία, όμως για να γίνει αυτό απαιτείται άλλη πολιτική και άλλη κυβέρνηση που θα την εφαρμόσει.

Ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε πως μία μελλοντική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δεχθεί ούτε προαπαιτούμενα ούτε απαιτούμενα που επιχειρείται να επιβληθούν ως τετελεσμένα”, υπογραμμίζοντας πως ο λαός έχει τo δικό του “προαπαιτούμενo” από το ΣΥΡΙΖΑ, “το προαπαιτούμενο της αντίστασης, της ανατροπής της σημερινής πολιτικής και πορείας”.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε τη διακηρυγμένη θέση του κόμματος ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και πρέπει να διαγραφεί το μεγαλύτερο μέρος του, ενώ υπογράμμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σήμερα όχι μόνο πιο ισχυρός, αλλά και πιο έμπειρος από χθες, και είναι έτοιμος να αναλάβει το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί για τη σωτηρία της κοινωνίας.

Εξέφρασε ακόμα τη βεβαιότητά του ότι ο προϋπολογισμός που έχει κατατεθεί θα είναι ο τελευταίος μνημονιακός προϋπολογισμός, εκτιμώντας ότι ο ορίζοντας της σημερινής κυβέρνησης δεν ξεπερνά τον Φεβρουάριο και την προεδρική εκλογή.

Αναφέρθηκε ακόμα στις τουρκικές προκλήσεις, διερωτώμενος αν είναι δυνατόν “μια κυβέρνηση χωρίς κανένα κύρος να εκπροσωπεί μία χώρα σε κατάσταση υψηλού κινδύνου”, και τόνισε πως η παραβίαση της κυπριακής ΑΟΖ πρέπει να τερματιστεί άμεσα.