Καπερνάρος: Οι Αλγερινοί είναι οι χειρότεροι, ακολουθούν οι Μαροκινοί!

Σε φραστικό επεισόδιο οδηγήθηκε η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Σωφρονιστικού Συστήματος και Λοιπών Δομών Εγκλεισμού Κρατουμένων, που είχε ως αντικείμενο των προγραμματισμό των εργασιών της.

Αιτία για να ξεσπάσει το επεισόδιο ήταν η τοποθέτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Βασίλη Καπερνάρου, ο οποίος μίλησε για “λαθραίους λαθρομετανάστες” και κατέταξε κρατούμενους με βάση την εθνικότητά τους, για να ισχυριστεί ποια κατηγορία είναι η περισσότερο εγκληματική. Ο βουλευτής ισχυρίστηκε ότι “πιο επικίνδυνοι εγκληματίες είναι οι Αλγερινοί και μετά οι Μαροκινοί”, για να προσθέσει ότι “μπροστά τους, οι Αλβανοί είναι αγγελούδια και αρνάκια”.

Η τοποθέτηση του κ. Καπερνάρου προκάλεσε την αντίδραση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλικής Κατριβάνου, που έσπευσε να παρατηρήσει ότι “η Βουλή ψήφισε τον αντιρατσιστικό νόμο και παρ' όλα αυτά ένας βουλευτής έχει ρατσιστικό λόγο εντός της επιτροπής”.

“Αν θέλετε, μπορείτε να πάρετε στο σπίτι σας τα αδέρφια σας τους λαθραίους λαθρομετανάστες” απάντησε ο κ. Καπερνάρος, προκαλώντας την έκρηξη της κ. Κατριβάνου που του απάντησε: “Είστε χυδαίος! Είστε ρατσιστής!”.

Ο λόγος του κ. Καπερνάρου οδήγησε τον πρόεδρο της Επιτροπής, Ανδρέα Κουτσούμπα, να ανακαλέσει στην τάξη τον βουλευτή και να σχολιάσει πως όσα λέει είναι για τις τηλεοράσεις.

“Εγώ σας ανακαλώ στην τάξη γιατί λέτε πως όσα είπα είναι για τις τηλεοράσεις”, επέμεινε ο κ. Καπερνάρος.