ΣΥΡΙΖΑ: Ο ανασχηματισμός δε σώζει τη Κυβέρνηση

Του Δημήτρη Χατζηνικόλα

Δικαιωμένοι τόσο για την κριτική τους όσο και για τις κατά καιρούς επισημάνσεις τους σε σειρά κρίσιμων θεμάτων, όχι μόνο στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και στο εξωτερικό, αισθάνονται στον ΣΥΡΙΖΑ, λίγους μόλις μήνες μετά από τις εκλογές.
 
"Η αποδοχή από πλευράς του ΔΝΤ, των ΗΠΑ, αλλά και πολλών Ευρωπαίων ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και ότι τα μνημόνια επιδεινώνουν αντί να βελτιώνουν την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, επιβεβαιώνει όσα εμείς λέγαμε όλο αυτό το διάστημα της κρίσης", υποστηρίζει η Κουμουνδούρου.

Η πλευρά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δε βλέπει βελτίωση των δεικτών της οικονομίας

"Όλοι οι δείκτες της οικονομίας, αλλά και η κατάσταση στην κοινωνία είναι αδιάψευστοι μάρτυρες των λανθασμένων πολιτικών που ακολουθούμε ως χώρα και των καταστροφικών μνημονίων. Φανταστείτε ότι ακόμη και οι τραπεζίτες αντιδρούν για τους όρους που συνοδεύουν τα κεφάλαια για την ανακεφαλαιοποίησή τους, τονίζουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Η αποτυχία Σαμαρά να αποσπάσει από τους εταίρους μας τα 20 δισ. ευρώ που είχε ζητήσει -τελικά λάβαμε 12 δισ. ευρώ- από τα αναπτυξιακά κονδύλια για το 2014 -2020, λέει πολλά για τη δυνατότητα που έχουμε ως χώρα να διαπραγματευτούμε σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, υποστηρίζουν στην Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Αφουγκράζονται κατάρρευση της τρικομματικής κυβέρνησης

Στο εσωτερικό, η αποσύνθεση του ΠΑΣΟΚ, τα εσωκομματικά προβλήματα στη ΔΗΜΑΡ και οι νέες δηλώσεις Ρουπακιώτη, δείχνουν ότι η αυτή η Κυβέρνηση τελεί υπό κατάρρευση. Δεν τη σώζουν ούτε οι ανασχηματισμοί, ούτε τα επικοινωνιακά παιχνίδια. Αυτό τουλάχιστον εκτιμούν στην Κουμουνδούρου.
 
"Σε μία σειρά από επιμέρους θέματα, δικαιώνονται οι θέσεις μας και η κριτική μας. Για παράδειγμα η ταξιδιωτική οδηγία των ΗΠΑ για τη ρατσιστική βία στη χώρα που είναι ένα «χαστούκι» σε Δένδια και Σαμαρά μας δικαιώνει απόλυτα στην «κόντρα» μας με τον υπουργό", τονίζεται συν τοις άλλοις.

Σε κάθε περίπτωση, στην Κουμουνδούρου προετοιμάζονται αναλόγως, αφού πιστεύουν πως αυτή η Κυβέρνηση σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εξαντλήσει τον χρονικό της ορίζοντα. Πρώτη στάση των διεργασιών θα είναι η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, η οποία θα διεξαχθεί από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου με στόχο την ενοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ - Ενιαίου Κοινωνικού Μετώπου.