Ενόχληση και απορία Μπουτάρη για τα κάγκελα στη Θεσσαλονίκη

Την ενόχληση του για τα κάγκελα που είχαν τοποθετηθεί στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης με αφορμή την παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου, εξέφρασε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

"Δεν είναι δυνατόν να κάνουμε παρελάσεις και να έχουμε απλωμένα σε όλη την Τσιμισκή κάγκελα. Για ποιον τις κάνουμε τις παρελάσεις; Εάν δεν έρθουν οι γονείς να δουν τα παιδιά τους να παρελαύνουν, τι νόημα έχει μια μαθητική παρέλαση;", τόνισε ο κ. Μπουτάρης,

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν με δηλώσεις τους ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας χαρακτήρισε ως "υπερβολικά και απαράδεκτα" και πρόσθεσε: "τα μέτρα αυτά δεν συνάδουν ούτε με το πνεύμα, ούτε με την ουσία του τριημέρου".

Από την πλευρά της η Βούλα Πατελίδου υπογράμμισε ότι "ειλικρινά ή θα πρέπει να σταματήσουν οι παρελάσεις ή να κοπούν τα κάγκελα. Αλλιώς δεν έχει νόημα να παρελαύνουν τα παιδιά για πέντε ανθρώπους που κάθονται στην εξέδρα".

Να σημειωθεί ότι στην μαθητική παρέλαση είχαν αναπτυχθεί ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις για να αποτρέψουν τυχόν επεισόδια.