Το Μέγαρο Μαξίμου “βλέπει” κέρδη από τα stress tests

Ικανοποίηση επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου αναφορικά με τα αποτελέσματα των stress tests. Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και κυβερνητικά στελέχη δεν κρύβουν την αισιοδοξία τους για τα ευχάριστα νέα στον τραπεζικό τομέα.

Στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι μετά από το "χαστούκι" των αγορών τις προηγούμενες ημέρες και το πλήγμα που είχε δεχθεί η κυβέρνηση σχετικά με την πρόωρη έξοδο από το Μνημόνιο, τώρα τα πράγματα αλλάζουν. Τις επόμενες ημέρες θεωρούν ότι θα βελτιωθεί ραγδαία η εικόνα της κυβέρνησης κάτι το οποίο θα αποτυπωθεί και δημοσκοπικά.

Τα αποτελέσματα των stress tests, δείχνουν ότι η χώρα μας βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στην έξοδο από το Μνημόνιο κάτι το οποίο αποτελεί τη βάση της κυβερνητικής πολιτικής και ένα βασικό επιχείρημα απέναντι στην ελληνική κοινωνία.

Εκτιμούν επίσης ότι δέχεται μεγάλο πλήγμα η εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δεν έκρυψε χθες την ικανοποίησή του. "Τα τεστ αντοχής των Ελληνικών τραπεζών ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Πλέον, βήμα- βήμα, πάνω σε στέρεες βάσεις, βγαίνουμε από την κρίση. Έτσι μόνον δημιουργείται μια νέα Ελλάδα και υπερήφανη και οικονομικά ισχυρή και κοινωνικά δίκαιη. Αυτή την πορεία δεν επιτρέπεται να την ανακόψει κανείς", δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

Μάλιστα ο Αντώνης Σαμαράς βρισκόταν σε ανοιχτή γραμμή με τον Διοικητική της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος τον ενημέρωνε διαρκώς για την πορεία των stress tests.