ΣΥΡΙΖΑ: Πανικόβλητη η κυβέρνηση, καταφεύγει στην κινδυνολογία

Συντεταγμένη και ομαλή προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, ώστε ο ελληνικός λαός να αποφασίσει για το μέλλον του, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ με ανεπίσημο σημείωμά του για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, κατηγορώντας την κυβέρνηση για “κατήφορο στην ένταση και κινδυνολογία”.

Στο σημείωμα υπογραμμίζεται πως η κυβέρνηση έκανε πως δεν κατάλαβε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, που χαρακτηρίζεται “ιστορικό”, αλλά “αντί να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, συνέχισε να εφαρμόζει την ίδια, καταστροφική για τους πολλούς, μνημονιακή πολιτική που αποδοκιμάστηκε στις ευρωεκλογές”.

Οι επικοινωνιακοί σχεδιασμοί της κυβέρνησης, προστίθεται, “με στόχο τη δημοσκοπική της ανάκαμψη κατέρρευσαν υπό το βάρος, μεταξύ άλλων, των αλλεπάλληλων δικών της φιάσκων:

(α) τα περί φοροελαφρύνσεων και χαλάρωσης των μνημονιακών δεσμεύσεων, μετά τη συνάντηση με την τρόικα στο Παρίσι και τη συνάντηση Σαμαρά-Μέρκελ στο Βερολίνο οδήγησαν σε ένα προσχέδιο προϋπολογισμού που για το 2015 αυξάνει τους φόρους κατά πάνω από 1,7 δις ευρώ και μειώνει τις κοινωνικές και άλλες δαπάνες κατά 1 δις ευρώ.

(β) τα περί τέλους του μνημονίου και αποχώρησης του ΔΝΤ διαψεύστηκαν παταγωδώς έπειτα και από τη συνάντηση στην Ουάσινγκτον”.

Στο σημείωμα αναφέρεται ακόμα πως η “πανικόβλητη” συγκυβέρνηση “δεν διστάζει να καταφύγει πλέον στο τελευταίο όπλο που της απέμεινε: την στρατηγική της έντασης και της κινδυνολογίας με στόχο την τρομοκράτηση των πολιτών. Ο κ. Σαμαράς επαναφέρει στη Βουλή τη θεωρία των δύο άκρων συνδέοντας τον ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία ενώ οι επιτελείς του μιλάνε για άδεια ΑΤΜ και άλλες καταστροφές σε περίπτωση κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Η πανικόβλητη συγκυβέρνηση δεν διστάζει δηλαδή ούτε καν τις καταθέσεις των πολιτών να ρισκάρει προκειμένου να παρατείνει λίγους μήνες τη θητεία της. Δεν διστάζει να βάζει την Ελλάδα σε περιπέτειες μόνο και μόνο για να παραμείνει αυτή λίγους μήνες παραπάνω στην εξουσία”.

Τα σχόλια αυτά προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της κυβερνητικής εκπροσώπου, Σοφίας Βούλτεψη, που δήλωσε σχετικά: “Την ώρα που η Ευρώπη στηρίζει ανοιχτά την Ελλάδα και αναγνωρίζει τις επιτυχίες της ελληνικής κυβέρνησης, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκείνος που πραγματικά παίζει ακόμη και με τις καταθέσεις του ελληνικού λαού, και την ίδια στιγμή ουσιαστικά ζητά να μη βγούμε από το μνημόνιο. Τώρα πια τους κατάλαβαν όλοι!”.

Σε σχόλιό του, το ΠΑΣΟΚ αναφέρει: “Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σκυλιάσει που βγαίνει η χώρα από την κρίση. Κάνουν την ύστατη προσπάθεια για να εμποδίσουν τον απεγκλωβισμό της χώρας μας από τα μνημόνια και την τρόικα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν συμφέροντα εντός και εκτός Ελλάδας. Δεν πρόκειται να τα καταφέρουν”.