Ένταση για το νομοσχέδιο για τη χρηματοδότηση των κομμάτων

Σε υψηλούς τόνος και μέσα σε κλίμα αλληλοκατηγοριών υπερψηφίστηκε χθες στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον έλεγχο και την χρηματοδότηση των οικονομικών των κομμάτων.

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ επιφυλάχθηκε δηλώνοντας ότι αν μέχρι αύριο η κυβέρνηση δεν επιφέρει ουσιαστικές αλλαγές θα το καταψηφίσει. Από την πλευρά τους ΑΝ.ΕΛ, ΚΚΕ, και Χρυσή Αυγή το καταψήφισαν.

Είχε προηγηθεί έντονη αντιπαράθεση και πολύ υψηλοί τόνοι μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ, με επίκεντρο τα δάνεια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ενώ βαριές αλληλοκατηγορίες ανταλλάχθηκαν με αφορμή την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ υποστήριξαν ότι τίποτα μεμπτό δεν υπάρχει σε ότι αφορά τα δάνεια που έχουν πάρει ενώ η αντιπολίτευση κατηγόρησε την συγκυβέρνηση ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν δώσει επαρκείς εξηγήσεις.

Στο θέμα παρενέβη και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης που μίλησε για πρόσδεση οικονομικών συμφερόντων με συγκεκριμένες πολιτικές ομάδες.

Ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ ωμό εκβιασμό κατά βουλευτών και έκανε λόγο για συκοφαντίες και λασπολογίες, ενώ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, μίλησε για σφαιτερισμό εξουσίας.