Κοντονής: Δεν ξέρω τι θα γίνει αν πέσουμε στον κατήφορο του ’65…

Παραλληλισμούς με το 1965 και τις κυβερνήσεις των αποστατών έκανε, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό “Βήμα FM”, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής, αναφερόμενος στις καταγγελίες περί χρηματισμού βουλευτών για να ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο ίδιος τόνισε πως δε γνωρίζει κάτι για το θέμα, σημείωσε όμως πως ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει σοβαρά υπ' όψιν τα διάφορα δημοσιεύματα και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, “ότι οι βουλευτές που καταψηφίζουν την κυβέρνηση μετά βδελυγμίας τα τελευταία δύο χρόνια αρχίζουν τώρα να το σκέφτονται για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας”.

“Έχουν δικαίωμα, ναι. Εδώ είχαν δικαίωμα το 1965, δεν θα έχουν τώρα; Είχαν τότε, στις κυβερνήσεις των αποστατών, αλίμονο! Τώρα, είναι και χειρότερο. Διότι αν τα ξέρουμε πολύ καλά τι συνέβη το 1965 και αν ξαναμπούμε πάλι σ’ αυτόν τον κατήφορο, δεν ξέρω πού θα καταλήξει η χώρα”, ανέφερε με νόημα ο κ. Κοντονής.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στηλίτευσε εξάλλου την ετεροχρονισμένη εισαγγελική παρέμβαση για το ζήτημα, σχολιάζοντας: “Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου δεν μπορεί να ευαισθητοποιείται όταν ακούει τον εκπρόσωπο Τύπου και του ΣΥΡΙΖΑ και να μην ευαισθητοποιείται όταν υπάρχουν αυτά τα δημοσιεύματα εδώ και ένα μήνα. Δεν το καταλαβαίνω αυτό. Είναι εκτός κοινωνίας, δηλαδή, η εισαγγελία του Αρείου Πάγου;”.