Επιχείρηση αντιπερισπασμού βλέπει η Κουμουνδούρου

Στα ύψη έχει ανέβει το πολιτικό θερμόμετρο μετά και τις εξελίξεις με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Σκουρλέτη και την παρέμβαση του Αρείου Πάγου, με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να αφήνουν σαφείς αιχμές κατά της Δικαιοσύνης και να βλέπουν προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης και αντιπερισπασμού στα όσα συμβαίνουν στο εξωτερικό με την προληπτική στήριξη και το μνημόνιο. 

Κύκλοι της Κουμουνδούρου εκφράζουν τον προβληματισμό τους για την παρέμβαση του Αρείου Πάγου, κάνοντας λόγο για "επιλεκτικά αντανακλαστικά", αφού δεν κινητοποιήθηκε όταν δημοσιεύθηκε το επίμαχο ρεπορτάζ, παρά μόνο όταν ανέδειξε το θέμα ο κ. Σκουρλέτης.

Μάλιστα κάνουν λόγο για προσπάθεια της κυβέρνησης να καλύψει τις αδυναμίες της και το νέο φιάσκο της Ουάσιγκτον μέσα από την ανάδειξη ενός "μπαγιάτικου θέματος" ως προμετωπίδα της επικαιρότητας.

"Η εισαγγελία του Αρείου Πάγου δεν κινητοποιήθηκε για τις δηλώσεις Γεωργιάδη που μπορούσαν να προκαλέσουν από το πουθενά κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος" αναφέρει κορυφαίος βουλευτής της Κουμουνδούρου, ενώ άλλος υπενθυμίζει ότι παρόμοιες νύξεις - και χωρίς να επικαλείται κάποιο δημοσίευμα - έχει κάνει και πολιτικός αρχηγός από το βήμα της Βουλής. Οι αιχμές για τη Δικαιοσύνη ήταν εξάλλου εμφανείς και στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που έκανε λόγο για "ετεροχρονισμένη" κίνηση, ζητώντας ωστόσο να πέσει άπλετο φως.

Από το ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο είναι ξεκάθαρο ότι δεν επρόκειτο για μία τυχαία δήλωση του εκπροσώπου Τύπου, Πάνου Σκουρλέτη, αλλά για μία κίνηση που εντάσσεται στη γενικότερη στρατηγική που έχει αποφασίσει να ακολουθήσει η Κουμουνδούρου, εκτιμώντας ότι θα αποκομίσει ακόμα περισσότερα εκλογικά οφέλη, προσεγγίζοντας πιο κοντά στην αυτοδυναμία.