Η “Κίνηση 75” άναψε φωτιές στο ΠΑΣΟΚ

Σε νέο κύκλο εσωστρέφειας μπαίνει και πάλι το ΠΑΣΟΚ, λίγες μόνο ημέρες μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος πριν την ψήφο εμπιστοσύνης. Το κλίμα στο εσωτερικό του κόμματος κάθε άλλο παρά ευχάριστο είναι.

Οι σχέσεις Παπανδρεϊκών και Βενιζελικών βρίσκονται στα άκρα, με τον πρώην πρωθυπουργό να εξελίσσεται σε μεγάλο πονοκέφαλο για τον κ. Βενιζέλο καθώς ανά πάσα ώρα και στιγμή είναι έτοιμος να απασφαλίσει προκαλώντας τριγμούς όχι μόνο στο ΠΑΣΟΚ αλλά και στη συγκυβέρνηση.

Η κίνηση 4.000 στελεχών της Κίνησης 75 του κόμματος να ζητήσουν συνέδριο του κόμματος, άναψε και πάλι φωτιές στο εσωτερικό του κόμματος. Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ζητούν αλλαγή πολιτικής κάτι που εκλαμβάνεται ως αιχμή προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Στην Χαριλάου Τρικούπη, προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν την όλη υπόθεση με ψυχραιμία.

"Το ΠΑΣΟΚ τηρεί με απόλυτη δημοκρατική ευαισθησία τις καταστατικές του διαδικασίες. Αυτό ισχύει και για τη σύγκληση συνεδρίου και για τη συνεργασία στο σχήμα της Ελιάς στις ευρωεκλογές και για τη διοργάνωση του συνεδρίου της δημοκρατικής παράταξης".

Αυτό σχολίαζαν κύκλοι του ΠΑΣΟΚ που επικαλέστηκε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, με αφορμή το κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα η "Κίνηση των 75" και το οποίο προσυπογράφουν 4.000 στελέχη του κόμματος που ζητούν σύγκληση συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ που θα πάρει αποφάσεις για όλα τα ζητήματα.

Οι ίδιοι κύκλοι ανέφεραν ότι "το κείμενο που υπογράφουν και εννέα μέλη της ΚΠΕ επιβάλλει να αναρωτηθεί κάποιος ποιες διαδικασίες ακολουθήθηκαν για τις μεγάλες επιλογές που οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ να αναλάβει μόνο του την ευθύνη της υπαγωγής στο μνημόνιο και το πρόγραμμα στήριξης το 2010 ή να συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας (υπό το Λ. Παπαδήμο) το Νοέμβριο του 2011 με τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ; Τι λένε οι τότε κατέχοντες τις θεσμικά υπεύθυνες θέσεις στο ΠΑΣΟΚ;". Κάτι που παραπέμπει ευθέως στον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Οι αιχμές όμως κατά των Παπανδρεϊκών συνεχίστηκαν. Οι ίδιοι κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη ανέφεραν ότι "κάποιοι επιμένουν να στροβιλίζονται στο παρελθόν και να πλήττουν την ενότητα και τη συσπείρωση της Δημοκρατικής Παράταξης", ενώ "εμείς παλεύουμε για την έξοδο της χώρας από την κρίση και τα μνημόνια και την απεμπλοκή από την Τρόικα και το Δ.Ν.Τ., σχεδιάζουμε το μέλλον για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της χώρας με κοινωνική ευαισθησία, διασφαλίζοντας τη κοινωνική συνοχή".

"Επιτέλους ας αφήσουν ήσυχη την Παράταξη να αναπνεύσει", κατέληξαν.