Δημοσκόπηση: 9,4 μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ – Τρίτο κόμμα το Ποτάμι

Προβάδισμα 9,4 μονάδων στο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας (από 8% πριν από ένα μήνα) στην πρόθεση ψήφου δίνει δημοσκόπηση της Palmos Analysis, η οποία φέρνει στην τρίτη θέση το Ποτάμι και πίσω του τη Χρυσή Αυγή και το ΠΑΣΟΚ.

Στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με ποσοστό 29,8%, έναντι 20,4% της Νέας Δημοκρατίας, και ακολουθούν το Ποτάμι με 5,7%, η Χρυσή Αυγή με 5%, το ΠΑΣΟΚ με 4,7%, το ΚΚΕ με 3,8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,3%, το ΛΑΟΣ με 1,7% και η Δημοκρατική Αριστερά με μόλις 0,4%.

Άλλο κόμμα επιλέγει το 6,9% των ερωτηθέντων, αναποφάσιστο δηλώνει ένα 8,8%, ενώ το 3,1% επιλέγει λευκό ή άκυρο και το 4,2% αποχή.

Στην παράσταση νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σαφές προβάδισμα με 66%, έναντι 23% της Νέας Δημοκρατίας, ωστόσο καταλληλότερος πρωθυπουργός παραμένει ο Αντώνης Σαμαράς, που συγκεντρώνει το 40% των προτιμήσεων, έναντι 34% του Αλέξη Τσίπρα.

Σε ερώτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης, το 65% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι πρόκειται για περιττή κίνηση που εξυπηρετεί κομματικούς σκοπούς της κυβέρνησης, ενώ μόνο το 26% τη χαρακτηρίζει αναγκαία για να υπάρξει κλίμα σταθερότητας.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε κατά το διάστημα 4-8 Οκτωβρίου σε 1.014 ψηφοφόρους από την Palmos Analysis για λογαριασμό της ιστοσελίδας tvxs.gr.