Στρατούλης: Ο υπουργός Εργασίας “δουλεύει” τους ανέργους

Τα βέλη του προς τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση έστρεψε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης.

Αφορμή στάθηκε η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ για την Απασχόληση στην οποία παραβρέθηκε ο κ. Βρούτσης μαζί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

"Τα όσα ανέφερε ο Υπουργός Εργασίας στη σύνοδο κορυφής για την ανεργία ως κυβερνητικές δράσεις για την καταπολέμησή της, αφορούν προγράμματα δήθεν απασχόλησης και κατάρτισης ανέργων με κακοπληρωμένη, πολύ κάτω του ήδη μειωμένου κατώτερου μισθού, ελαστική και ανασφάλιστη εργασία, που δεν αντιμετωπίζουν ούτε στο ελάχιστο την πρωτοφανώς υψηλή ανεργία, που προκάλεσαν οι μνημονιακές κυβερνητικές πολιτικές. Αντίθετα την μοιράζουν και  την ανακυκλώνουν μεταξύ των ανέργων  με όρους σύγχρονης εργασιακής δουλείας", ανέφερε ο κ. Σταρτούλης και συμπλήρωσε "η κυβέρνηση στην ουσία επαναφέρει τα stage, αυτή την φορά στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας, και δεν ωφελούνται απ' αυτά οι άνεργοι, αλλά οι γενναία επιδοτούμενες μεγάλες επιχειρήσεις".

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί αλλά ούτε και θέλει να αντιμετωπίσει την ανεργία.

"Η κυβέρνηση και η τρόικα με τα καταστροφικά μνημόνιά τους δεν μπορούν και δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν την ανεργία", κατέληξε ο κ. Στρατούλης.