Άγρια κόντρα Βρούτση – Στρατούλη για τις συντάξεις

Στα ύψη ανέβηκε το πολιτικό θερμόμετρο σήμερα στη Βουλή, μεταξύ του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Στρατούλη. Όλα έγιναν κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή για το νέο ασφαλιστικό.

Ο κ. Στρατούλης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εκθεμελιώνει το ασφαλιστικό σύστημα και επανέλαβε τις δεσμεύσεις του κόμματός του για επαναφορά των συντάξεων.

Από την πλευρά του ο κ. Βρούτσης διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να μειωθούν οι κύριες συντάξεις αλλά ούτε και να θιγούν τα όρια ηλικίας, ενώ υπογράμμισε ότι δεν θα μπει καμία νέα εισφορά για το ασφαλιστικό σύστημα.

Τα λόγια αυτά προκάλεσαν την αντίδραση του κ. Στρατούλη ο οποίος ρώτησε τον υπουργό εάν θα υπάρξει νέα μείωση στις επικουρικές συντάξεις. "Η επικουρική που θα μειώνεται κάθε 3 μήνες και τα εφάπαξ που έγιναν 5 χιλιάδες ευρώ, γι αυτή τη διασφάλιση μιλάτε;", σημείωσε ο κ. Στρατούλης.

Στη συνέχεια τα πνεύματα οξύνθηκαν και πάλι, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ, δεσμεύτηκε ότι θα αλλάξει το ασφαλιστικό και θα επαναφέρει τις συντάξεις. Ο κ. Βρούτσης ανταπάντησε και κάλεσε το ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει να παίζει με τις συντάξεις των ελλήνων.