Ο Βορίδης στη θέση του Σαμαρά στη μάχη της Βουλής

Δεν πρόκειται παραβρεθεί στην έναρξη της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Για το λόγο αυτό όρισε ως αντικαταστάτη του τον υπουργό υγείας Μάκη Βορίδη, σε μια στιγμή που η κυβέρνηση ζητά από περισσότερους βουλευτές από όσους αριθμεί να την εμπιστευτούν.

Ο πρωθυπουργός δεν θα ξεκινήσει την τριήμερη συζήτηση στην Βουλή γιατί θα βρίσκεται εκτός Ελλάδας. Η απουσία του Αντώνη Σαμαρά είναι δικαιολογημένη, μιας και μεταβαίνει αύριο, αυθημερόν, στο Μιλάνο για την έκτακτη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. που διοργανώνει η ιταλική προεδρία με αντικείμενο την απασχόληση.

Ωστόσο, η απόφασή του να μην ξεκινήσει ο ίδιος την αντιπαράθεση και, όπως γράφει σήμερα η "Αυγή", "να μην λάβει τη συνταγματικά οφειλόμενη απάντηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης", έχει ξεσηκώσει τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

Ο πρωθυπουργός θα παραστεί μόνο στο κλείσιμο της συζήτησης, πριν την ψηφοφορία. Να σημειωθεί ότι η ομιλία του το βράδυ της Παρασκευής θα είναι η πρώτη στην Βουλή για το 2014. 

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης χαρακτήρισε ως "αδικαιολόγητη και προσβλητική" την αντικατάσταση του Αντώνη Σαμαρά στην τριήμερη συζήτηση στη Βουλή από τον υπουργό Υγείας Μάκη Βοριδη, τον οποίο χαρακτήρισε "ακροδεξιό κέρας της κυβέρνησης".