Σκουρλέτης: Προσβλητική η απουσία του πρωθυπουργού

Φωτιές έχει ανάψει η απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να μην παραστεί στην συζήτηση στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης που έχει ζητήσει η κυβέρνηση.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης χαρακτήρισε ως "αδικαιολόγητη και προσβλητική" την αντικατάσταση του Αντώνη Σαμαρά στην τριήμερη συζήτηση στη Βουλή από τον υπουργό Υγείας Μάκη Βοριδη, τον οποίο χαρακτήρισε "ακροδεξιό κέρας της κυβέρνησης".

Σε ότι αφορά το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2015, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι κινείται στη γνωστή λογική της κυβέρνησης και διαψεύδει τις διαβεβαιώσεις του κ. Σαμαρά περί χαλάρωσης των μέτρων λιτότητας και περί ελαφρύνσεων.

"Είναι ένας προϋπολογισμός στον αέρα και σε μεγάλο βαθμό πλαστός γιατί δεν θα κληθεί να τον εφαρμόσει ο κ. Σαμαράς, αλλά άλλος πρωθυπουργός", πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για την προεδρική εκλογή, εκτίμησε ότι ο αριθμός των 180 βουλευτών είναι ένα νούμερο άπιαστο και πως στον αριθμό αυτό επιδρά και η κοινωνία.

Ο κ. Σκουρλέτης επιβεβαίωσε επίσης τη απόφαση της Κουμουνδούρου να μην εμφανίζονται τα στελέχη του κόμματος στις ίδιες ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές με τον Άδωνι Γεωργιάδη, καθότι όπως είπε "ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας ανήκει σε αυτούς που δεν έχουν όρια".