Κρίνεται στο συνέδριο το μέλλον της ΔΗΜΑΡ

Ξεκινούν σήμερα οι εργασίες του 3ου συνεδρίου της Δημοκρατικής Αριστεράς, με την ομιλία του Φώτη Κουβέλη στις 18:00. Πρόκειται για ένα κρίσιμο συνέδριο μετά και της τελευταίες εξελίξεις στο εσωτερικό του κόμματος και την ανεξαρτητοποίηση του Σπύρου Λυκούδη, το οποίο θα κρίνει πολλά για το μέλλον του κόμματος. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αποφάσεις του συνεδρίου όχι μόνο θα δεσμεύσουν την ηγεσία για τις επόμενες κινήσεις αλλά θα λειτουργήσουν και καταλυτικά στην στάση που θα κρατήσει το κόμμα στην πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση από τους Σαμαρά και Βενιζέλο.

Οι τοποθετήσεις αρκετών στελεχών παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον. Αυτή τη στιγμή στο εσωτερικό του κόμματος παρατηρούνται διάφορες τάσεις. Κάποιοι επιθυμούν την άμεση συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ. Κάποιοι άλλοι την πλήρη αυτοτέλεια του κόμματος ενώ υπάρχει και μια μερίδα στελεχών που τάσσεται υπέρ της αρχής ενός νέου διαλόγου με το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ, όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Οι εργασίες του συνεδρίου της Δημοκρατικής Αριστεράς θα διαρκέσουν τέσσερις ημέρες και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή με τις ψηφοφορίες των προτάσεων που θα έχουν κατατεθεί.

Σε ότι αφορά την ψήφο εμπιστοσύνης, η ΔΗΜΑΡ ξεκαθάρισε τη θέση της με χθεσινή της ανακοίνωση, όπου έκανε λόγο για ομολογία αδυναμίας. Η "φυγή προς τα εμπρός" που επιχειρεί το κυβερνητικό επιτελείο - με ανοικτά τα κοινωνικά μέτωπα και την οικονομία στο τέλμα της ύφεσης- δεν είναι λύση. Είναι ομολογία αδυναμίας", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζονταν επίσης ότι "η απόφαση της Κυβέρνησης να ζητήσει τη Δευτέρα ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή επιδιώκει να συσπειρώσει τους βουλευτές των κομμάτων που τη συγκροτούν και να ανασχέσει τις φυγόκεντρες τάσεις".