Συνάντηση Σαμαρά-Χαρδούβελη εν όψει τρόικας

Με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά συναντάται αυτή την ώρα ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης στο Μέγαρο Μαξίμου, ενόψει της επίσκεψης του κλιμακίου της τρόικας.

Στο Μέγαρο Μαξίμου μετέβη πριν από λίγο και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο υπουργός Οικονομικών συναντήθηκε και το πρωί με τον πρωθυπουργό ενώ είχε συναντήσεις και με τους συναδέλφους του στην κυβέρνηση, Νίκο Δένδια, Χαράλαμπο Αθανασίου, Κυριάκο Μητσοτάκη, Γιάννη Μανιάτη και Μάκη Βορίδη, με αντικείμενο τις μνημονιακές εκκρεμότητες, στο πλαίσιο της 5ης αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας .

Στο μεταξύ, με το τετ α τετ των επικεφαλής της τρόικας και του υπουργού Οικονομικών ξεκινά στις 11.30 το πρωί της Τρίτης ο νέος γύρος επαφών των εκπροσώπων των δανειστών με τους υπουργούς της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τον έως τώρα προγραμματισμό, οι εκπρόσωποι των δανειστών θα συναντηθούν την προσεχή Τετάρτη με τους υπουργούς Ανάπτυξης, Νίκο Δένδια (11.30) και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη (15.00).

Το απόγευμα της Πέμπτης και της Παρασκευής θα υπάρξει συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση και την Παρασκευή με την ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος.