Διαδοχικές συναντήσεις Χαρδούβελη για τα ανοικτά μέτωπα με την τρόικα

Διαδοχικές συναντήσεις θα έχει ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης με όσους υπουργούς χειρίζονται ζητήματα που βρίσκονται στο μνημόνιο. Οι συναντήσεις θα γίνουν σήμερα και αύριο και θα συζητηθούν όλα τα ανοικτά μέτωπα με την τρόικα η οποία έρχεται την προσεχή Τρίτη, 30 τρέχοντος.

Έως τώρα έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση (εργασιακά, ασφαλιστικό, ρυθμίσεις οφειλών προς ασφαλιστικά ταμεία) απόψε στις 19:30 και αύριο Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών θα συναντηθεί διαδοχικά με τους υπουργούς Ανάπτυξης Ν. Δένδια στις 11 π. και θα ακολουθήσουν: Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκη, Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτη και ο κύκλος των συναντήσεων αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 17:30 με τον υπουργό Υγείας Μ. Βορίδη.

Στην συνάντησή των κ. Χαρδούβελη - Δένδια πρόκειται να εξετασθούν η πορεία των μεταρρυθμίσεων , το νέο ΕΣΠΑ της περιόδου 2014 -2020, καθώς επίσης και η σύσταση του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου (IfG) και η προώθηση του σχεδίου της κυβέρνησης για την συνολική στήριξη της επιχειρηματικότητας, μεταξύ του οποίου περιλαμβάνεται και η ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια, η αναμόρφωση του νόμου για τις ΑΕ και του Πτωχευτικού Κώδικα.