Public Issue: Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ στη δημοτικότητα μεταξύ κομμάτων

Τα πρωτεία στη δημοτικότητα μεταξύ των πολιτικών κομμάτων διατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το β' μέρος της Έρευνας Πολιτικής Συγκυρίας της Public Issue.

Διαβάστε: Δημοσκόπηση: Έντεκα μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ

Σύμφωνα με την έρευνα, κατά το διάστημα 15-23 Σεπτεμβρίου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει θετικές γνώμες σε ποσοστό 45% των πολιτών, έναντι 38% κατά το διάστημα 1-9 Ιουλίου, ενώ ακολουθούν η Νέα Δημοκρατία και το Ποτάμι με ποσοστό θετικών απόψεων 32%, με τον μεν Ποτάμι να καταγράφει πτώση 11% σε σχέση με τον Ιούλιο, τη δε ΝΔ να υποχωρεί κατά 2%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 29% (από 30%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 25% (από 28%), η ΔΗΜΑΡ με 24% (από 30%), το ΠΑΣΟΚ με 17% (σταθερό) και η Χρυσή Αυγή με 10% (σταθερό).

Σε ερώτηση για τα κυριότερα χαρακτηριστικά των πολιτικών κομμάτων, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει τα μεγαλύτερα ποσοστά στις δηλώσεις “είναι πιο κοντά στα συμφέροντα της μεσαίας τάξης” (37%), “είναι πιο κοντά στους μισθωτούς του δημόσιου τομέα” (34%), “έχει μέλλον και προοπτική” (34%) και “μπορεί να διαπραγματευτεί το χρέος της χώρας (30%). Από την πλευρά της, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό της (37%) στη δήλωση “είναι εξαρτημένο από οικονομικά συμφέροντα), ενώ ένα 27% θεωρεί πως “έχει ικανό αρχηγό”.

Από τα άλλα κόμματα, για το ΠΑΣΟΚ το 53% εκτιμά ότι “περνάει κρίση”, για τη Χρυσή Αυγή το 65% εκτιμά πως “οι απόψεις του είναι ακραίες”, ενώ το 28% κρίνει ότι το ΚΚΕ “είναι πιο κοντά στους ανέργους”.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από την Public Issue για λογαριασμό της Εφημερίδας των Συντακτών.