Τατσόπουλος: Θέλω να κατέβω με το Ποτάμι

«Θέλω να κατέβω με το Ποτάμι, αλλά αυτό θα το αποφασίσει το Ποτάμι».

Αυτό δήλωσε την Πέμπτη ο ανεξάρτητος βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό BHMA FM. 

Σε ερώτηση για της προθέσεις του Ποταμιού, σε ενδεχόμενη πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, ο κ. Τατσόπουλος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο συνεργασίας λέγοντας: «Αν λάβουμε υπόψη αυτό που δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις, ότι θα είναι πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, τι θα πρέπει να κάνουμε; Ασφαλώς αν δεν μας αρέσει, θα πάμε σε εκλογές, για να βγει το κόμμα που μας αρέσει. Αλλά επειδή δεν μπορούμε να πηγαίνουμε ες αεί σε εκλογές, θα πρέπει να συνεργαστούμε με το πρώτο κόμμα».

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η διαπραγμάτευση για τον σχηματισμό κυβέρνησης θα πρέπει να γίνει «με το ρεαλιστικό κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ», γιατί «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολλά πράγματα. Και δυνάμεις λογικής υπάρχουν εκεί και δυνάμεις παράνοιας και αγγελοκρουσμένοι και τύποι που λένε να φύγουμε από το ΝΑΤΟ. Υπάρχουν και άλλοι που λένε να φύγουμε από τον πλανήτη… Αλλά δεν μπορούμε να συζητάμε με όλους αυτούς».

Συνεχίζοντας τα σχόλιά του για την κυβερνητική συνεργασία δήλωσε πως «είναι γεγονός ότι το βαθύ ΠΑΣΟΚ, που είναι η ψυχή της Ελλάδας από αρχαιοτάτων χρόνων, έχει μπει στον ΣΥΡΙΖΑ. Θέλει να συνεχιστεί η διαφθορά και να μην αγγίξουμε κανέναν. Δεν θα συνεργαστεί λοιπόν το Ποτάμι με κανέναν άνευ όρων. Δεν θα γίνει 'συμπλήρωμα διατροφής' κανενός. Αυτό θα γίνει κατανοητό φαντάζομαι από όλες τις δυνάμεις, αλλά από την άλλη πλευρά δεν θα αποκλείσει κανέναν που ο ελληνικός λαός του έχει δώσει το προβάδισμα.

» Είναι ένα κράμα που παίρνει ιδέες και από τη δεξιά και από την αριστερή πλευρά και λέει ότι δοκιμάζουμε κάτι και αν μας φτιάχνει την κατάσταση, το κρατάμε. Αν όχι, το πετάμε στα σκουπίδια, είτε είναι αριστερής είτε φιλελεύθερης προέλευσης.»