Η… παγίδα που έστησε στο Νίκο Βούτση ο Άδωνις, για το plan b

Σε προσωπική βεντέτα του Άδωνι Γεωργιάδη με τον ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσεται η έντονη διαμάχη που έχει ξεσπάσει από την Τρίτη, μετά τη δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας ότι θα αποσύρει τις καταθέσεις του από την τράπεζα αν πέσει η κυβέρνηση, φοβούμενος για το τι θα κάνει μία μελλοντική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην οικονομία.

Ο πρώην υπουργός κατηγόρησε εκ νέου σήμερα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι έχει κρυφή ατζέντα και το εναλλακτικό του σχέδιο, αν η διαπραγμάτευση με τους δανειστές αποτύχει, είναι η διενέργεια δημοψηφίσματος για την επιστροφή στη δραχμή.

“Να καταλάβουμε κάτι: ΣΥΡΙΖΑ ίσον μεγάλη περιπέτεια!”, διεμήνυσε ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στη Βουλή, συγκρίνοντας τη σκέψη για δημοψήφισμα με την περιπέτεια του Νοεμβρίου του 2011, όταν η κυβέρνηση Παπανδρέου κατέρρευσε λόγω της πρόθεσης του τότε πρωθυπουργού να διενεργήσει δημοψήφισμα.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας είχε νωρίτερα έντονο διάλογο με τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Βούτση, στον οποίο απευθύνθηκε για παλαιότερη δήλωσή του περί προσφυγής στη λαϊκή ετυμηγορία αν η διαπραγμάτευση δε στεφθεί από επιτυχία.

“Κύριε Βούτση, γιατί αυτό που είπατε στο ΣΚΑΪ δεν το λέτε και φωναχτά; Είπατε ότι αν μας πει όχι η Ευρώπη, θα γυρίσουμε και θα ρωτήσουμε το λαό”, ρώτησε τον Νίκο Βούτση ο πρώην υπουργός, παίρνοντας την απάντηση: “Ναι, θα είμαστε μαζί με το λαό”. Ωστόσο, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε σε συνομιλία του με δημοσιογράφους πως το δημοψήφισμα είναι η επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ”.

Μάλιστα, σύμφωνα με το “Πρώτο Θέμα”, ο Άδωνις Γεωργιάδης τηλεφώνησε στον Νίκο Βούτση, παρουσία δημοσιογράφων, χωρίς να το γνωρίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, και τον ρώτησε αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάει σε δημοψήφισμα, με τον κ. Βούτση να απαντά (σύμφωνα με τα όσα επαναλάμβανε ο κ. Γεωργιάδης προς τους δημοσιογράφους): “Εγώ το μόνο που είπα ήταν ότι θα εμπιστευτούμε το λαό”. Αμέσως μετά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας είπε στον κ. Βούτση πως αυτός θα ερμηνεύσει την άποψή του όπως θέλει. Αφού έκλεισε το τηλέφωνο, ο κ. Γεωργιάδης είπε στους δημοσιογράφους πως “του βάλανε χέρι και τώρα τα αλλάζει”.