Παρακολουθούσαν τελικά το τηλέφωνο του Πάνου Σκουρλέτη;

Ανοιχτό αφήνουν οι ερευνητές της υπόθεσης το ενδεχόμενο να έχουν βάση οι ισχυρισμοί του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη, περί παρακολούθησης του τηλεφώνου του, αν και από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης ξεκαθαρίζεται πως ούτε η Ελληνική Αστυνομία, ούτε η ΕΥΠ εμπλέκονται σε τέτοια διαδικασία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του tovima.gr, η έρευνα που διενεργήθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετά από τις καταγγελίες του Πάνου Σκουρλέτη ότι “έπεφτε η γραμμή σε συγκεκριμένες περιοχές και στα δύο τηλέφωνά μου, στα γραφεία μας και στο σπίτι μου, μιλώντας με τον Αλέξη Τσίπρα, με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και με δημοσιογράφους”, γεγονότα που ο ίδιος θεώρησε ως “ενδείξεις συνακρόασης”, δεν έδειξε κάτι επίσημο που να σχετίζεται με τον Πάνο Σκουρλέτη.

Δηλαδή, πουθενά δεν υπάρχει εισαγγελική διάταξη, βούλευμα δικαστικού συμβουλίου ή καταγραφή στο σύστημα επισυνδέσεων με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας που να αφορά στο τηλέφωνο του κ. Σκουρλέτη.  Σύμφωνα με την ίδια ανάλυση και τα επίσημα στοιχεία, ουδέποτε υπήρξε “ένταξη” του τηλεφώνου του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και στα δύο προηγμένα “βαλιτσάκια” της ΕΥΠ και της ΕΛ.ΑΣ., τα οποία είναι φορητές μονάδες παρακολούθησης κινητών που βρίσκονται κοντά στη συσκευή υποκλοπών. Τα σχετικά στοιχεία των υπηρεσιών του υπουργείου Δημόσιας Τάξης διασταυρώθηκαν και από στοιχεία της ΑΔΑΕ.

Η έρευνα επεκτάθηκε και στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στην οποία ανήκε το κινητό του κ. Σκουρλέτη, όπου εξετάστηκε το ενδεχόμενο να υπήρξε εκεί “παραβίαση” του συστήματος νομίμων συνακροάσεων - σε επισύνδεση με την ΕΛ.ΑΣ. και την ΕΥΠ - ή κάποιο δείγμα υποκλοπών στην επονομαζόμενη “κυψέλη” τηλεφωνικών επικοινωνιών του συγκεκριμένου τηλεφώνου, χωρίς και πάλι οποιοδήποτε εύρημα.

Ωστόσο, αν και καταθέσεις ειδικών αποδίδουν τις “ενδείξεις συνακρόασης” που περιέγραψε ο κ. Σκουρλέτης σε πρόσκαιρες “τρύπες” και κενά σύνδεσης του δικτύου τηλεφωνίας και σε άλλα τεχνικά προβλήματα, όπως επισημαίνουν οι ερευνητές της υπόθεσης, “δεν μπορεί να αποκλεισθεί το τηλέφωνο του κ. Σκουρλέτη να παρακολουθείτο από βαλιτσάκι υποκλοπών που βρίσκεται παρανόμως στη διάθεση ιδιωτών”.