Μύλος με τη συμμετοχή Πανούση στο συνέδριο της ΔΗΜΑΡ

Αναστάτωση προκάλεσε στην Αγίου Κωνσταντίνου το πρωί μία δήλωση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Γιάννη Πανούση, η οποία ερμηνεύθηκε ως εκδήλωση της πρόθεσής του να μην παραστεί στο συνέδριο του κόμματος.

"Εγώ, αυτή τη δημοκρατικοφάνειά του "ό,τι πει το συνέδριο", λες και δεν στήνονται συνέδρια, ή όλα έρχονται με διαφάνεια, θεωρώ ότι μοιάζει με φάρσα. Μια φάρσα δημοκρατικοφανούς επανεκλογής όλων αυτών των αυλικών ή των ηγεσιών. Δεν θα είμαι. Είναι ξεκάθαρο. Αν έφευγε ο κ. Κουβέλης και δεν ήταν υποψήφιος, θα ήταν ένα θέμα προς συζήτηση", δήλωσε στον ραδιοσταθμό "Βήμα" ο βουλευτής Γιάννης Πανούσης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν θα παραστεί στο επικείμενο Συνέδριο της ΔΗΜΑΡ.

Ωστόσο, με ανακοίνωσή του ο κ. Πανούσης διευκρίνισε πως "η απάντηση - δήλωση μου στο ΒΗΜΑ FM "δεν θα είμαι" αναφέρεται στο ερώτημα αν θα είμαι υποψήφιος πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και δεν σχετίζεται με την παρουσία και τη συμμετοχή μου στο συνέδριο της Δημοκρατικής Αριστεράς".

Ο κ. Πανούσης αναφέρθηκε επίσης και στη νεκ νέου υποψηφιότητα του κ. Κουβέλη για την προεδρία της ΔΗΜΑΡ κάτι που δεν τον βρίσκει σύμφωνο.

"Αν ήμουν ο κ. Κουβέλης- και το έχω ξαναπεί- δεν θα κατέβαινα υποψήφιος. Εκκρεμεί αυτήν τη στιγμή η παραίτησή του και πρέπει να διαχειριστεί το- τι να πω τώρα; Το 0,5%; Το 0,7% Το 1%; Ποια στρατηγική; Αυτό είναι ένα θαύμα τώρα. Ότι θα γίνει, λέει, ολική επαναφορά... Με ποιους; Με ποιο χρονοδιάγραμμα; Με ποιον πολιτικό χρόνο; Άρα, μοιάζει να είναι σαν αυτοσκοπός, ένα συνέδριο με φρου-φρου κι αρώματα όπου ακούγονται γενικώς, ότι πρέπει να επιζήσει η ανανεωτική αριστερά για το έθνος κτλ και θα συζητήσει την επανεκλογή του κ. Κουβέλη, ο οποίος είχε παραιτηθεί. Διαφορετικά, δεν θα υπήρχε λόγος να έχει παραιτηθεί! Άρα, δεν έπρεπε να γίνει". Ανέφερε χαρακτηριστικά.