“Ο Σαμαράς δεσμεύτηκε να συνεχίσει το μνημόνιο”

Σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη χθεσινή συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με την Άνγκελα Μέρκελ και τα όσα ειπώθηκαν μετά το πέρας αυτής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για "θλιβερή εικόνα του πρωθυπουργού" η οποία εκθέτει τόσο τον ίδιο όσο και τη χώρα, ενώ χαρακτηρίζουν τον πρωθυπουργό ως "τον πιο ένθερμο υποστηρικτή της καγκελαρίου στην Ευρώπη".

Στην Κουμουνδούρου κατηγορούν τον πρωθυπουργό ότι δεν διαπραγματεύτηκε καν κατά τη χθεσινή του συνάντηση με την κα Μέρκελ, καθώς επίσης και ότι δεν απάντησε καν σε ερώτηση σχετικά με το κατά πόσον είναι αρνητικός στην χαλάρωση της λιτότητας.

Εκτιμούν μάλιστα ότι ο κ. Σαμαράς απέσπασε μόνο επαίνους και τίποτα περισσότερο, ενώ θεωρούν ότι η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Βερολίνο ήταν "εξαρχής υπονομευμένη" και ότι έγινε όχι για την αναζήτηση λύσεων αλλά για την κοροϊδία του ελληνικού λαού.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνουν επίσης ότι ο κ. Σαμαράς ουσιαστικά δεσμεύτηκε να συνεχίσει το καταστροφικό Μνημόνιο, εμφανίζοντας το προσεχές διάστημα δικό του "σχέδιο μεταρρυθμίσεων", το οποίο θα ισχύσει και μετά τη φυγή της τρόικας, όποτε και αν αυτή γίνει.

Ωστόσο στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι είναι θέμα χρόνου να αλλάξει πολιτική, καθώς μετά και τα ευρήματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων θεωρούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται ήδη "μία ανάσα από την αυτοδυναμία".