Σαμαράς: Να γίνει η χώρα μας φιλική στην επιχειρηματικότητα

Συνάντηση με εκπροσώπους των εταιρειών COSCO, Hewlett-Packard και ΤραινΟΣΕ είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια της οποίας αναφέρθηκε με θετικό τόνο στη διαφαινόμενη συμφωνία της Hewlett-Packard με τις άλλες δύο εταιρείες, τονίζοντας ότι αποτελεί “ψήφο εμπιστοσύνης” για την προσπάθεια για ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, καθώς χάρη σε αυτήν θα αυξηθεί ο όγκος συναλλαγών στο λιμάνι του Πειραιά και το μεταφορικό έργο της ΤραινΟΣΕ. “Το λιμάνι θα βοηθάει το τραίνο και το τραίνο θα βοηθάει το λιμάνι, για πρώτη φορά στην Ελλάδα”, όπως επεσήμανε.

“Αυτή είναι μια εξέλιξη σημαντική, γιατί δημιουργεί συνέργειες μεταξύ του λιμανιού και του τραίνου. Το τραίνο, επομένως, θα μας δώσει αυτή τη δύναμη και το λιμάνι το ίδιο. Η κυβέρνηση επιδιώκει να γίνει η χώρα μας φιλική στην επιχειρηματικότητα, φιλική στις επενδύσεις. Και μέσα από αυτό το δρόμο της ανάπτυξης, προφανέστατα, θα δημιουργηθούν και νέες θέσεις εργασίας”, υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός.

Εξέφρασε ακόμα τη σιγουριά του ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει, με τον εκσυγχρονισμό της παραγωγικής της μηχανής και τόνισε την ανάγκη να αποκτήσει η Ελλάδα επιχειρηματικούς εταίρους, ώστε να έρθει η ανάπτυξη.