Γιακουμάτος: Να παραιτηθεί για όσα είπε η Λαγκάρντ

Άστραψε και βρόντηξε κατά της γενικούς διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λακάρντ ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γεράσιμος Γιακουμάτος. Αφορμή στάθηκαν οι περίφημες δηλώσεις της κας Λαγκάρντ περί απειλών από έλληνες φοροφυγάδες, για τις οποίες διατάχθηκε χθες προκαταρκτική έρευνα από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Μιλώντας το πρωί στο Mega, ο κ. Γιακουμάτος έκανε λόγο για παραίτηση της Λαγκάρντ και υπογράμμισε ότι «είναι ντροπή να λεει τέτοια πράγματα διεθνώς και να κάνει μια χώρα ρεζίλι". Οι βολές ωστόσο του κ. Γιακουμάτου είχαν και συνέχεια καθώς λίγο μετά ανέφερε χαρακτηριστικά:

"Καλά έκανε ο κύριος Αθανασίου και τής έστειλε επιστολή να δώσει στοιχεία. Εγώ πάντως άλλο θα της έστελνα. Θα της έστελνα ένα πακέτο τσουκνίδες", προσθεσε ο κύριος Γιακουματος.

Από τα βέλη του κ. Γιακουμάτου δεν γλίτωσε ούτε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίςο από το βήμα της ΔΕΘ προχώρησε σε ανάλογες καταγγελίες με αυτές της επικεφαλής του ΔΝΤ.

"Στο ίδιο τσουκάλι με τη Λαγκάρντ βράζει κι ο κ Τσίπρας, να πει και αυτός ποιος τον απείλησε", ήταν τα ακριβή λόγια του κ. Γιακουμάτου.