Νεράντζης σε Κωνσταντοπούλου: Είστε σε προγαμιαία προετοιμασία

Στα ύψη ανέβηκαν οι τόνοι σήμερα στη Βουλή, μεταξύ της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου και του προέδρου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, Τάσου Νεράντζη.

Αφορμή στάθηκε το θέμα της ΝΕΡΙΤ και η έκβαση της υπόθεσης ενώπιον της Δικαιοσύνης. Τα αίματα άναψαν όταν ο κ. Νεράντζης ανέφερε ότι το "το θέμα της ΝΕΡΙΤ έχει κριθεί από το ΣτΕ".

Η απάντηση της κας Κωνσταντοπούλου ήταν άμεση και τόνισε στον κ. Νεράντζη ότι οι προσλήψεις έχουν κριθεί παράνομες από τα πρωτοδικεία του Ηρακλείου και της Αθήνας.

Οι υψηλοί τόνοι συνεχίστηκαν. Οι διάλογοι είναι χαρακτηριστικοί:

Τ. Νεράντζης: Σταματήστε εν όψει της προγαμιαίας προετοιμασίας σας.
Ζ. Κωνσταντοπούλου: Είστε εκτεθειμένος.
Τ. Νεράντζης: Αν εγώ είμαι εκτεθειμένος, εσείς έκθετη και ξέρετε γιατί.
Ζ. Κωνσταντοπούλου: Κατεβείτε από τη θέση σας δεν σας επιτρέπει το ήθος να είστε πρόεδρος της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Γελοιοποιείτε το θεσμό.
Τ. Νεράντζης: Με εμπνέετε...
Ζ. Κωνσταντοπούλου: Από πού εμπνέεται ο καθένας είναι δικό του θέμα.

Στη συνέχεια υπήρξε και νέο επεισόδιο. Κατά την ψηφοφορία στην Επιτροπή σχετικά με το αν θα κληθούν τα μέλη του δ.σ. της ΝΕΡΙΤ που παραιτήθηκαν, ο κ. Νεράντζης ρωτούσε έναν ένα τους βουλευτές, αλλά στη Ζ. Κωνσταντοπούλου είπε "η κυρία...;".

"Μην δυσκολεύεστε να προσφωνήσετε ένα συνάδελφό σας», είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. "Να ξεφωνίσω;", απάντησε ο Τ. Νεράντζης.