Κωνσταντοπούλου: “Τρεις αποφάσεις της Δικαιοσύνης-ραπίσματα στη κυβερνηση”

Για τρεις αποφάσεις της Δικαιοσύνης ραπίσματα απέναντι στην "κυβέρνηση των επιόρκων για την έκνομη δράση της" κάνει λόγο σε δήλωσή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία επιτίθεται με σφοδρότητα στην κυβέρνηση σχολιάζοντας πρόσφατες αποφάσεις Δικαστηρίων.

Πρόκειται για αποφάσεις δικαστηρίων που δικαιώνουν τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, την απόλυση εργαζομένων της ΕΡΤ και την παραχώρηση του ελληνικού στη Lamda Development.

"Το ένα μετά το άλλο, τα Δικαστήρια διαπιστώνουν και καταλογίζουν στην Κυβέρνηση παράνομες κι αυθαίρετες αποφάσεις, που παραβιάζουν θεμελιώδεις αρχές του Κράτους Δικαίου και υπονομεύουν την δημοκρατική νομιμότητα.

Η έκνομη και επίορκη Κυβέρνηση, αντί να συμμορφωθεί προς τις δικαστικές αποφάσεις, κάνει επίδειξη αυταρχισμού και επιδίδεται σε μεθοδεύσεις που προκαλούν την κοινωνία, περιφρονούν τους θεσμούς και καταρρακώνουν το δημόσιο συμφέρον", τονίζει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Και συμπληρώνει: "η Δικαιοσύνη, λοιπόν, ευθέως καταλογίζει στην Κυβέρνηση καταστρατήγηση του δημοσίου συμφέροντος, παραβίαση της δημοκρατικής νομιμότητας και του Συντάγματος. Οι δικαστικές αποφάσεις περιγράφουν πράξεις και παραλείψεις που συνιστούν αλλοίωση του πολιτεύματος για την οποία οι ευθύνες δεν είναι μόνον πολιτικές και, βέβαια, δεν αποσείονται ούτε με την τακτική του "στρίβειν δια της παραιτήσεως", ούτε με την πρακτική της αντιμετάθεσης στους "κακούς τεχνοκράτες" κατά το θλιβερό πρόσφατο επεισόδιο για τον ΕΝΦΙΑ".