Το τελευταίο λίφτινγκ στην ομιλία Τσίπρα στη ΔΕΘ

Λίγα μόλις 24ωρα μένουν μέχρι την ομιλία του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ, Αλέξη Τσίπρα και το οικονομικό επιτελείο της Κουμουνδούρου έχει πάρει φωτιά. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα όποια θέματα αναμένεται να τεθούν αναλυτικότερα επί τάπητος στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας την Πέμπτη.

Στην Κουμουνδούρου τα χαμόγελα δεν λείπουν μετά και τα όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της ΔΕΘ.

Ωστόσο, εφιστούν την προσοχή ώστε οτιδήποτε εξαγγείλει ο κ. Τσίπρας να είναι άμεσα υλοποιήσιμο για να μην κατηγορηθεί για λαϊκισμό και ακατάσχετη παροχολογία. Για αυτό το λόγο από την Κουμουνδούρου δίνουν πολύ βάση στην πλήρη κοστολόγηση των μέτρων τα οποία θα εξαγγελθούν.

Από την πλευρά του και ο Αλέξης Τσίπρας, μετά και την επιστροφή του από το Κόμο, έχοντας συνομιλήσει με στελέχη του κόμματος αναμένεται να είναι πολύ προσεκτικός στα όσα θα πει από το βήμα της ΔΕΘ.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να αναφερθεί σε κρίσιμα ζητήματα τα οποία απασχολούν την ελληνική κοινωνία, όπως είναι για παράδειγμα κοινωνικά, εργασιακά και φορολογικά φλέγοντα ζητήματα. Όπως έχει γίνει γνωστό, αιχμή του δόρατος των εξαγγελιών Τσίπρα θα είναι η επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.