Σαμαράς για ΣΥΡΙΖΑ: Ανέκδοτο ότι θα διαλύσουν το ΝΑΤΟ

"Τελευταίο ανέκδοτο" χαρακτηρίζει ο Αντώνης Σαμαράς τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, όσον αφορά την "διάλυση του ΝΑΤΟ".

Μιλώντας από το Νιούπορτ της Ουαλίας μετά την λήξη της Συνόδου Κορυφής , ο κ. Σαμαράς είπε: "την ώρα που άλλες χώρες όπως η ΠΓΔΜ εκλιπαρούν να μπουν στο ΝΑΤΟ και δεν γίνονται δεκτές, και ακόμη και η Τουρκία εμποδίζει την είσοδο της Κύπρου, ο ΣΥΡΙΖΑ μας καλεί να φύγουμε". "Το τελευταίο ανέκδοτο που κυκλοφορεί είναι ότι θα διαλύσουν το ΝΑΤΟ. Μεγάλη ιδέα έχουν για τον εαυτό τους" πρόσθεσε.

Διαβάστε σχετικά: Σκουρλέτης: Φιάσκο το Παρίσι - Να διαλυθεί το ΝΑΤΟ

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης κ. Βαγγέλης Βενιζέλος λέγοντας: "Δεν είναι ιδεολογικό το ζήτημα. Η θέση αυτή του ΣΥΡΙΖΑ είναι επικίνδυνη, εθνικά επιζήμια και υπονομευτική γιατί πλήττει όλο το φάσμα των εθνικών συμφερόντων από το Αιγαίο μέχρι το Κυπριακό".

Νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ είχε επικρίνει, με ανακοίνωση του, τον πρωθυπουργό για τη στάση του στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ. "Η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να παίζει το ρόλο του επικίνδυνου παρατηρητή των εξελίξεων και μετεξεταστέου μαθητή" ανέφερε η ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι "μόνο η Ελλάδα, η Μεγάλη Βρετανία και η Εσθονία είναι οι μοναδικές 3 χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ που τηρούν το συμφωνημένο όριο του 2% του ΑΕΠ που οφείλει να δαπανά σε αμυντικό εξοπλισμό και υποδομή κάθε μέλος, ενώ την ίδια στιγμή άλλες χώρες-μέλη επικαλούνται σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα που δεν τους επιτρέπουν την εισφορά τους στο κοινό νατοϊκό ταμείο".