Δεν διαβάζω τίποτα, δεν εφαρμόζω τίποτα !

Βγήκε λέει ο υφυπουργός Μεταφορών στο ραδιόφωνο και είπε ότι οι αποφάσεις και οι εγκύκλιοι φεύγουν από το υπουργείο του και πηγαίνουν με mail και fax στις Περιφέρειες, οι οποίες είναι αρμόδιες για την εφαρμογή τους. Εκεί, όμως, σύμφωνα με το Μιχάλη Παπαδόπουλο, δεν...
 
Τι... δεν ;
 
Δεν εφαρμόζονται αμέσως. Αργούν !
 
Για ποιο λόγο ;
 
Διότι, σύμφωνα πάντα με τον υφυπουργό, οι υπάλληλοι δεν τις... διαβάζουν !
 
Ναι, καλά... διαβάσατε !
 
Οι υπάλληλοι των Περιφερειών δεν εφαρμόζουν τους νόμους άμεσα, διότι - πολύ απλά - ΔΕΝ μπαίνουν στον κόπο να τσεκάρουν τα εισερχόμενα στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο ! 
 
Και τι κάνει για αυτό ο αρμόδιος υφυπουργός ;
 
Τίποτα. 
 
Ναι, ΤΙΠΟΤΑ !
 
Όπως ο ίδιος απάντησε αφοπλιστικά, αυτό είναι θέμα των περιφερειών. Οι Περιφερειάρχες πρέπει να επιληφθούν του θέματος, αλλά κάθε περιφέρεια έχει τα θέματά της... είπε. 
 
Πείτε μου, τώρα, εσείς :
 
Σε ποια ιδιωτική επιχείρηση ένας υπάλληλος δεν θα εφάρμοζε τις αποφάσεις της διοίκησης και δεν θα πήγαινε - αν όχι με την πρώτη - σπίτι του ! Δεν θα είχε μια επίπληξη εις βάρος του, στο τέλος της ημέρας.
 
Στην επιχείρηση, όμως, που λέγεται Ελληνικό Δημόσιο, δεν τρέχει κάστανο !
 
Όλα καλά, αφού κανείς δεν θέλει να πειράξει την ιερή αγελάδα, που ονομάζεται "δημόσιος υπάλληλος". 
Κανείς δεν θέλει να αξιολογήσει και να αξιολογηθεί επί της ουσίας.
Κανείς δεν θέλει να τιμωρήσει με συνοπτικές διαδικασίες, όχι μόνο τον επίορκο, αλλά και τον αδιάφορο και τον τεμπέλη. 
 
Το βασικό πρόβλημα, τελικά, του μνημονίου, που εφαρμόζεται τα τελευταία τέσσερα χρόνια στη χώρα μας, είναι ότι είναι ένα μνημόνιο δημοσιονομικής τακτοποίησης και όχι ουσιαστικής αλλαγής στη χώρα...
 
Αλλαγής στις νοοτροπίες, στις δομές, στις αντιλήψεις (αφού ουδείς είχε την πολιτική βούληση να το κάνει χωρίς τον μπαμπούλα της τρόικας). 
 
Και, όσο αυτές οι στρεβλώσεις στον τρόπο σκέψης όλων μας και στη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού παραμένουν, τόσο μεγαλύτερο θα είναι το κόστος για το μέσο φορολογούμενο, ο οποίος πασχίζει να κάνει τη δουλειά του, όταν συναλλάσσεται με το ελληνικό Δημόσιο.
 
O αναλφαβητισμός στη στάση ζωής κοστίζει πανάκριβα.