ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ καταδικάζουν την επίθεση στο Παγκράτι

Σφοδρή ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ και της Δημοκρατικής Αριστεράς για το ομοφοβικό χτύπημα του περασμένου Σαββάτου στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκάτι.

Από την πλευρά του το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κάνει λόγο για έλλειψη εγρήγορσης των διωκτικών μηχανισμών σε παρόμοια περιστατικά και τονίζει την ανάγκη αντιρατσιστικής νομοθεσίας.

"Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, παρά τις σοβαρές αδυναμίες του, ήταν μια ευκαιρία να αποκτήσει η Ελλάδα μια τέτοια νομοθεσία. Δυστυχώς για πολλοστή φορά ο υπουργός Δικαιοσύνης, ελέω των 38 βουλευτών και των ομοφοβικών ιεραρχών, μετέθεσε την κατάθεσή του", όπως αναφέρει η Κουμουνδούρου, για να προσθέσει ότι "Κάθε ολιγωρία για λόγους μικροπολιτικών υπολογισμών δεν είναι παρά νεύμα ενθάρρυνσης στα ακροδεξιά τάγματα εφόδου"

Η ΔΗΜΑΡ, από την πλευρά της, αναφέρει ότι η έξαρση των ρατσιστικών επιθέσεων "δεν είναι άσχετη με την άνοδο της ακροδεξιάς, των αντιλήψεων και των πρακτικών της στην ελληνική κοινωνία".

"Απούσα από την καταστολή, η πολιτεία μας καθίσταται αναποτελεσματική και αναξιόπιστη για οποιαδήποτε πρόληψη. Στο σημείο αυτό έχει θέση η σύγχρονη αντιρατσιστική νομοθεσία, η οποία, με την κατάλληλη ποινική μεταχείριση των εγκληματιών ρατσισμού, μπορεί και πρέπει να στείλει μήνυμα μηδενικής ανοχής στα εγκλήματα μίσους", τονίζει.